Digidexo.com

Allergi og influensa symptomer

Allergi og influensa symptomer er ofte veldig like. Lunger, nysing, hodepine, tretthet, feber og en generell følelse av ubehag kan være forårsaket enten av luftveisallergier eller influensavirus. En viktig forskjell er imidlertid at influensa har en tendens til å komme plutselig. Influensaviruset forårsaker også en høyere feber, typisk, og muskelsvakhet. Erkjennelsen forskjellen er viktig fordi behandling for allergi er forskjellig fra behandling for influensa.

Typer

Luftveisallergier til pollen, støv eller miljøgifter er den type allergi oftest forveksles med influensa. Matallergier, som kan forårsake kraftig oppkast og diaré kan også forveksles med et magevirus - ". Magen influensa" et virus som ofte feilaktig kalt

Funksjoner

Luftveisallergier kan skje når som helst, selv om pollen allergi naturligvis bare skje under visse årstider. Støv i oppvarming vents, kjæledyr dander eller mugg er ofte ansvarlig for vinter allergier, og dette er lett forveksles med forkjølelse eller influensa.
Influensavirus er mest utbredt i vintermånedene. Ulike stammer kan sirkulere når som helst, og årlige vaksinasjoner, dessverre, ikke vil beskytte en person fra alle stammer.

Symptomer

Luftveisallergier vanligvis føre til lunger, nysing og kløende øyne. En mild feber kan forekomme med allergi, men dette er ikke alltid tilfelle. Noen smerter, spesielt rundt øynene, er vanlig med slike allergier.
Influensa, på den annen side, fører nesten alltid en feber og smerter. Feber assosiert med influensa kommer ofte på meget raskt og kan være høy. Frysninger, muskelsmerter, hodepine, svakhet og en generell følelse av sykdom er tettere knyttet til influensa enn med allergi. Noen influensapasienter, i tillegg også utvikle kvalme og kan kaste opp.

Forebygging / løsning

Det er svært vanskelig å hindre luftveisallergier helt; Du kan imidlertid ta forholdsregler for å redusere risikoen. Allergivaksinering, innendørs luftfiltre og bo innendørs under høy pollen-count dager kan hjelpe. Når du utvikler allergier, antihistaminer og ekstra hvile kan redusere symptomene.
Forhindre influensa ved å vaske hendene ofte under influensasesongen og unngå folk som viser influensasymptomer. Den årlige influensavaksine kan også beskytte deg mot noen stammer av influensa virus.
Dersom du utvikler influensa, kan legen forskrive en antiviral medisin, slik som Tamiflu, men disse er ikke alltid effektive. Rikelig med hvile og væske kan hjelpe deg å komme over sykdommen raskere. Lindre symptomer med smerte medisin for smerter og feber og slimhinneavsvellende midler til lunger.

Advarsel

Høy feber og dehydrering forbundet med influensa er spesielt farlig for spedbarn, barn, eldre og alle som lider andre plager. Hvis et familiemedlem eller en annen kjær faller inn i en av disse kategoriene, og viser influensasymptomer, ta ham med til en lege så snart som mulig.