Digidexo.com

LDL Mål & Risk Factors

LDL Mål & Risk Factors


Kolesterol er en viktig faktor i hjertesykdommer som kan føre til en rekke helsemessige bekymringer om ikke holdes i sjakk. Kolesterolet måles i milligram per desiliter (mg / dl) av blod i to separate kategorier, høy og lav-density lipoprotein. Mens high-density lipoprotein, kjent som HDL, er ansett som "gode" kolesterolet hvor blodnivåer bør ikke falle for lavt, lav-tetthets lipoprotein, eller LDL, er kjent som "dårlige" kolesterol som ikke skal bli for høy. Kjenne sunne mål for LDL nivåer og de tilhørende risikofaktorer vil hjelpe deg å holde kontroll over din helse.

Sunn LDL Levels

Ifølge American Heart Association nettside, er det optimale nivået av LDL 100 mg / dL eller mindre. Målene for individuell LDL-kolesterolet avhenger av helsen til personen.

Personer med en eller færre risikofaktorer for hjertesykdom og slag, som nå ikke har hjertesykdom eller diabetes bør opprettholde en LDL på mindre enn 160 mg / dL. De uten hjertesykdom eller diabetes som har to eller flere risikofaktorer bør sette et LDL kolesterol mål på 130 mg / dl eller lavere. De med koronar hjertesykdom eller diabetes bør opprettholde en LDL nivå på mindre enn 100 mg / dl.

Høy risikofaktorer

Noen faktorer utgjør en risiko for helsen til dem med høye kolesterolverdier. Ifølge Mayo Clinic nettsted, er de som har hatt en tidligere hjerteinfarkt, som har arterie blokkeringer i nakken eller blokkeringer i arteriene i ekstremiteter vurdert som svært høy risiko og bør opprettholde en LDL-nivå på 70 mg / dl eller lavere.

Andre risikofaktorer

Mange andre risikofaktorer for hjertesykdom og slag skal fungere som et signal for å holde low-density lipoprotein nivået lavt. Av de mange risikofaktorer, bør alle som har to eller flere av dem anser seg selv i høy-risikokategori og gjøre det som er nødvendig for å senke sin LDL kolesterolet.

De som røyker sigaretter er på et høyere risiko for hjertesykdom og slag. Hvis du har høyt blodtrykk, er dette også en risikofaktor i forbindelse med hjertesykdom og slag, ifølge Mayo Clinic nettsiden.

Etter å ha lav HDL kolesterol, noe som betyr en testet nivå på mindre enn 60 mg / dL, øker risikoen for hjertesykdom og slag. Tilstedeværelsen av diabetes og en familiehistorie med hjertesykdom i en tidlig alder er også risikofaktorer.

Alder er en automatisk risikofaktor for hjertesykdom og slag. Menn over 45 år og kvinner over 55 år er mer utsatt for disse problemene at de som er yngre.