Digidexo.com

Lung Betennelse Treatment

Lungen er en luftveis organ som transporterer oksygen som er pustet inn gjennom munnen eller nesen inn i blodstrømmen. Lungene også gi rom for evakuering av karbondioksyd i luften fra blodstrømmen. Lungebetennelse oppstår når lungene blir betente grunn av et virus eller en infeksjon. Behandlingen for lungeinflammasjon blir bestemt ved årsaken til inflammasjon. Det er mange årsaker til lungebetennelse.

Identifikasjon

Det finnes flere symptomer på lungebetennelse, som feber, hoste, frysninger og kortpustethet. Skarpe smerter mens inhaling, grunne pust og brystsmerter under dype åndedrag er alle tegn på betennelse i lungene. Hvis man har pleuritt vil det være begrenset bevegelse på siden av brystkassen som har den pleuritt. En lege med stetoskop vil høre en grov, knirkete lyd. Forhøyede kroppstemperaturer er også et symptom på lungebetennelse.

Funksjon

Betennelse i lungene skjer langs luftveien. Den respiratoriske veien begynner med nasofarynks og oropharynx, som ligger på baksiden av halsen hvor luften går ned når vi puster. Luften går gjennom strupehodet, som er stemmen boksen, og luftrøret, noe som er vanlig kjent som vinden røret. Luften enn går gjennom en oppdelt område i lungene som inneholder bronkiene og bronkiolene, og luften ender ved alveolene, som er der karbondioksid og oksygen utveksles.

Typer

Den største årsaken til lunge-inflammasjon er et virus eller infeksjon. En av de vanligste årsakene til lungebetennelse er pleuritt. Pleura ligner en sekk som er tildannet rundt lungene. Denne infeksjonen er forårsaket av en bakterie eller et virus. Bronkitt er forårsaket av en infeksjon som inflames luftveiene i lungene. Bronkiolitt - betennelse av bronkiolene, som er luftveiene i lungene - er forårsaket av et virus.

Forebygging / behandling

Lungeinflammasjon blir vanligvis behandlet med aspirin eller andre NSAID så som ibuprofen eller Indocin, som reduserer feber, smerte og betennelse. Kodein kan også gis til pasienter som opplever mye smerte. Thoracentesis er en prosedyre som hjelper pasienten puster lettere og fjerner effusjon (unnslippelse av fluid) i lungene. For å bidra til å senke risikoen for lungebetennelse er det viktig ikke å røyke, å holde seg borte fra asbest og for å beskytte deg mot kjemikalier og støv. Et sunt kosthold er også gunstig for å bygge et sunt immunsystem til å bekjempe infeksjonen.

Advarsel

Lungebetennelse kan være et symptom på en mer alvorlig medisinsk tilstand, for eksempel lungesykdom. Det er over 1500 årsaker til lungebetennelse, er det viktig å søke legehjelp for å finne årsaken til betennelsen til lungene, samt en skikkelig behandling. Visse symptomer som høy feber, pustevansker og smerter i lungene blir betraktet som en medisinsk nødsituasjon, og du bør kontakte legen din umiddelbart.