Digidexo.com

Forkjølelsessår hos barn

Forkjølelsessår hos barn


Forkjølelsessår hos barn er ikke noe utenom det vanlige. Ifølge American Social Health Association, er rundt halvparten av den voksne befolkningen i USA smittet med viruset som forårsaker forkjølelsessår, og de fleste ble utsatt i løpet av barndommen. Men hvis barnet ditt har en kald sår, chiding ham om ikke å plukke på det eller pop blemmer kan ikke ha den ønskede effekt. Her er hva foreldre bør vite om forkjølelsessår - og hvordan å behandle dem i barn.

Hvordan fikk barnet ditt får en kald sår?

Barnet opplever en smertefull kaldt sår når han er utsatt for noen med herpes simplex-1-virus (HSV-1). Dette viruset kan overføres ved et kjærlig kyss eller annen ansikts kontakt, men det kan spres av felles håndklær, servise og bestikk også. Når du er infisert, reiser HSV-1 virus til ganglia på toppen av ryggraden, hvor det sover inntil noe som forårsaker den til å vekke. Noen som har ikke-infiserte med HSV-1 kan ikke merke symptomer på en kald sår for mellom én og tre uker etter eksponering, ifølge National Institutes of Health.

Er munnsår Farlig?

Forkjølelsessår går under andre navn også - munnherpes, muntlig herpes og herpes labialis. Ifølge ASHA, om lag 75 prosent av folk som får en kald sår aldri få en annen. En kald sår kan være svært smertefullt og ubehagelig - og ikke minst skjemmende. Men plukke på den kalde sår kan føre til en bakteriell infeksjon som etterlater arr. Også fordi det våte blemmer inneholder HSV-1, kan barnet ditt spre viruset til andre deler av kroppen hans. Mens barnet ditt har en kald sår, fraråder berøre sår og sørge for at han vasker hendene ofte, bare for å være trygg.

Kalde sår behandlinger

Ifølge Mayo Clinic, de fleste forkjølelsessår løse i en uke til 10 dager, og ikke krever medisinsk behandling. Når barnets forkjølelsessår er spesielt smertefullt, det er apotek kremer og salver du kan kjøpe som inneholder aktuelle anestesimidler, som for eksempel Blistex®, Campho-Phenique® og Anbesol®. Disse kan gi barnet ditt noen lettelse, men ASHA advarer om at hyppig bruk av disse balms kan faktisk hindre healing prosessen rett og slett fordi sår blir berørt. Ifølge ASHA, det er en over-the-counter aktuell behandling kalt Abreva® som er godkjent av US Food & Drug Administration som hjelpemidler langs helbredelsesprosessen.

Å få medisinsk hjelp

Et besøk til ditt barns barnelege kan være berettiget dersom en kald sår blir infisert eller om hun lider gjentatte utbrudd av sår. Det er muntlig og aktuelle soppdrepende medisiner en lege kan forskrive for å redusere alvorlighetsgraden og varigheten av forkjølelsessår.

Endelige Forholdsregler

HSV-1 som forårsaker forkjølelsessår er ekstremt smittsomt, særlig til andre barn og spedbarn. Hvis barnet ditt har en kald sår, bør han bli advart mot å kysse venner eller familiemedlemmer og avstå fra ansikt-til-ansikt kontakt med andre før sårene har helt helbredet.