Digidexo.com

Hvordan vet Forkjølelse Fra Strep

Hvordan vet Forkjølelse Fra Strep


Mange ganger en vanlig forkjølelse omfatter en sår hals, noe som gjør det vanskelig å skille fra strep hals. En kald er et virus, men strep er en bakteriell infeksjon som vanligvis krever behandling med et antibiotikum. Ved å anerkjenne de karakteristiske kjennetegn for hver sykdom, kan du gjøre de nødvendige lege avtale til å behandle strep eller bare prøve å redusere kaldt symptomer med over-the-counter medisiner.

Bruksanvisning

•  Vurdere om du har en tett eller rennende nese, nysing eller hoste. Dette er vanlige forkjølelsessymptomer som vanligvis ikke er til stede med strep.

Sjekk din hals for lyse røde mandlene og hvite flekker hvis du har en sår hals. Føl deg hvis du har hovne kjertler i nakken. Dette er symptomer på strep. Forkjølelse noen ganger har en sår hals, men ikke de andre hals symptomer.

Ta temperaturen. Forkjølelse sjelden har en temperatur; Det er imidlertid en typisk symptom med strep.

dommer når symptomene først begynte, og hvor lenge de har vedvart. Utbruddet av en kald er vanligvis gradvis. De kalde symptomene ikke vanligvis forekommer på samme tid, men noen av dem, slik som hoste og sår hals, kan ha en lengre varighet enn andre. Strep har normalt en mer plutselig innsett.

Lag en lege avtale dersom du mistenker at du har strep. Legen din kan ta en hals kultur for å teste for strep. Resultatene av en hurtig-strep test er klare i løpet av minutter. En lege foreskriver vanligvis antibiotika for å rydde opp strep.

Hint

  • Små barn kan klage over magesmerter i stedet for halsen smerte med strep.
  • Noen ganger kan en utslett vises med strep.
  • Kontakt legen din hvis din kald utvikler respiratoriske komplikasjoner, for eksempel økt hoste eller brystsmerter, høy feber, eller pustevansker. Vurdere å se legen din hvis kaldt symptomer vedvarer utover en eller to uker.