Digidexo.com

Forskjellen mellom telogen & Anogen Hair

Håret er en viktig del av din generelle utseende og personlighet. Hårvekst syklusen består av to faser - anagen (den voksende fase) og telogen (hvilefase). Vanlig hårvekst oppstår når det er en god balanse mellom disse to faser. Hårtap oppstår når telogen fase er dominant over anagenfasen. Hårtap behandlinger fungerer ved å prøve å gjenopprette balansen.

Hårvekst syklusen

Hårvekst følger et syklisk mønster med to faser - anagen og telogen. Anagen er den aktive vekstfasen for håret mens telogen er den fasen hvor hårtap oppstår på grunn av svake hårsekker. Håret går ikke fra anagenfasen til telogen fase direkte. Det er en mellommann fase kalt Katagen, når det verken hårvekst eller hårtap. Etter Katagen, går håret telogen fase, som varer i 2 til 3 måneder, etter som håret kommer tilbake til den anagenfasen, fullfører syklusen.

Sunn Hodebunn

Hodebunnen består av et gjennomsnitt på 100.000 hårsekker. En frisk hodebunn har 90 prosent av sin hår i den anagene fase ved en hvilken som helst gitt tidspunkt. Anagenfasen varer i 2 til 6 år, og bestemmes av arvelige faktorer og alder. Som alderen øker, reduserer anagenfasen. Således er hårvekst hos barn raskere enn hos voksne. De resterende 10 prosent av håret er i telogen fase. Håravfall i telogen fase er ikke en årsak til bekymring under normale omstendigheter fordi bare 10 prosent av håret er i denne fasen; mer hår er i den anagene fase. Så, er det netto hårvekst i stedet for hårtap.

Kjennetegn

Hår vokser ut av hårsekken, forankret dypt i huden. Hårsekken mottar næring avgjørende for hårvekst. En anagen hår har en lengre håret, slik at hårsekken til å gå dypt i det subkutane vevet. Den er dekket av velutviklede dermal papiller og talgkjertler, som bade håret og holde det sunt og voksende. Anagen hår har en høyere konsentrasjon av melanin så fargen ser lysere og sterkere. I telogen hår, er håret kortere og hårsekken mindre. Hårsekken ikke har noen kjertler som støtter hårvekst. Melanin innhold er også lav. Dermed er telogen hår kjedelig og har en tendens til å kaste raskere siden folliklene er svake og ute av stand til å holde håret på plass.

Håravfall Treatment

Hårtransplantasjon er en metode for å håndtere håravfall. I hårtransplantasjon, er hårsekkene kirurgisk fjernet og plassert i områder som viser hårtap. Det er nødvendig å fjerne den anagene håret for dette formål. Som anagen hår er i vekstfasen, vil resultatene av behandlingen være synlig før. Fordi hårvekst er syklisk, vil telogen hår også angi anagenfasen etter noen måneder. Således vil telogen håret brukes for transplantasjon gi forsinket resultater.