Digidexo.com

Hva er årsaken til HPV breakouts?

Hva er årsaken til HPV breakouts?

Innledning

Humant papillomavirus, eller HPV, er et begrep som brukes for å beskrive over 100 virusstammer som kan forårsake alvorlige problemer hvis venstre ubehandlet, spesielt hos kvinner. De vanligste stammer av HPV er seksuelt overførbare sykdommer (SOS). De kan infisere genitalia av både menn og kvinner, samt anus og rektum. HPV-infeksjoner vanligvis gå ubemerket for mye av tiden den enkelte er infisert. Men hvis infeksjonen er ledsaget av genital warts, kan kviser blitt vanlig og ekstremt smittsom.

Dvalen

En av de viktigste årsakene til at HPV-infeksjoner ofte går ubemerket er at viruset kan bli sovende for store mengder av gangen. Noen kan bli infisert en uke og ikke se en eneste tegn på sykdommen i årevis. Imidlertid, bare trenger sykdommen høyre utløseren for å føre en brekke.

Stress

Stress har en mental effekt på kroppen, men det spiller også med produksjon av hormoner i kroppen din, spesielt hormoner som produseres av binyrene. Det demper også immunforsvaret. Dette kan gi kroppen akkurat det rette miljøet for å tillate HPV å bli aktive uten mye kamp fra kroppens naturlige forsvarssystem.

Hormoner

Ikke bare kan stress-relaterte hormoner hjelpe utløse et utbrudd, men en endring i hormoner på grunn av graviditet eller p-piller kan også være en katalysator for infeksjonen. Østrogen og progesteron er de vanligste syndebukkene i å gi HPV riktig miljø til å bli aktive.

HIV / AIDS

HIV og AIDS begge har kapasitet til å svekke immunforsvaret nok for HPV-viruset til å bli aktive og føre til utbrudd. Uten T-celler til å bekjempe infeksjonen, kan HPV ha frie tøyler til å forårsake både genital warts å bryte ut, men også øke sjansene for HPV å bli høy-risiko og føre til livmorhalskreft.

Resepter

Reseptbelagte legemidler designet for å undertrykke immunsystemet, for eksempel azatioprin og ciklosporin, kan også føre til et utbrudd av HPV symptomer. Selv om legemidler er utviklet for å gjøre godt, for eksempel å holde kroppen avstøter et transplantert organ, stoffet undertrykker også immunforsvaret nok for HPV å bli aktive og trives.