Digidexo.com

Hva slags fiber kosttilskudd for å ta?

Mange mennesker ikke får de anbefalte 25-35 gram fiber per dag for å holde jevnlig. Fiber kosttilskudd er en praktisk måte å få ekstra fiber i kostholdet ditt uten å måtte spise ekstra fiber-rik mat.

Funksjon

Fiber kosttilskudd arbeide for å myke opp avføringen og hjelpe fordøyelsen fungerer. Fordi fiber absorberer vann, vil du trenger å drikke rikelig med væske når du tar en fiber supplement for å forebygge kramper.

Time Frame

Fiber kosttilskudd kan tas daglig, men mengder kan variere avhengig av hvilket produkt som blir brukt. Følg alltid bruksanvisningen på pakken eller fra legen din. Det er ingen bevis for at langvarig bruk av fiber kosttilskudd kan føre til problemer, men det er generelt bedre å få så mye fiber som du kan fra mat heller enn kosttilskudd.

Typer

Fiber kosttilskudd kan ta på mange former, og forskjellige mennesker foretrekker ulike typer kosttilskudd. Noen er piller som kan svelges som en medisinering. Noen kommer i form av en informasjonskapsel, kjeks eller smaksstoffer tablett som kan spises som snacks. Og det er de mer tradisjonelle pulver supplement, som kan blandes inn i en drikk, eller i vann.

Betraktninger

Det er tre grunnleggende typer fiber kosttilskudd: Psyllium, metylcellulose og polycarbophil. Selv om fiber kosttilskudd laget av psylliumskall er blant de vanligste, kan noen mennesker finner de få gass eller oppblåsthet når du tar den. Du må kanskje prøve flere forskjellige typer fiber kosttilskudd før du finner en som passer for deg.

Fordeler

Fiber kosttilskudd bidra til å forhindre forstoppelse og lette avføring for folk som lider av hemorroider. De kan også bidra til å senke risikoen for fordøyelsesproblemer. Fiber kosttilskudd kan også hjelpe folk som kjemper kroniske tarm tilstander som Crohns sykdom og irritabel tarm syndrom.

Advarsler

Sjekk alltid med en lege når du starter et supplement diett. Fiber kosttilskudd kan samhandle med eller absorpsjon av medisiner som aspirin, den antikoagulerende warfarin og karbamazepin reduseres, et stoff som vanligvis brukes til å behandle epilepsi og stemningslidelser. Diabetikere bør også merke seg at fiber kosttilskudd kan endre blodsukkernivået.