Digidexo.com

Hva er Carnosine?

Carnosine er et kosttilskudd samt antioksidant. Det er et lite molekyl som består av både alanin og histidin, som begge er aminosyrer, og er funnet i forskjellige kroppsvevet, spesielt i hjernen, nervevev, hjerte og skjelettmuskel. Den er også i stand til å fungere som en nevrotransmitter, som er et kjemisk stoff som kan sende nerveimpulser via synapser. Det er mange ulike bruksområder og fordelene av Carnosine.

Funksjoner

Carnosin er i stand til både å forbedre celle-funksjon og å stoppe celleskader oppstår (på grunn av beta-amyloid, som finnes i hjernen til de med Alzheimers sykdom). Det hjelper i chelatering av ioniske metaller og fjerning av giftstoffer fra innsiden av legemet. Det kan øke immunforsvaret. Det kan også hjelpe med luktesansen.

Glykosylering

Carnosin er også i stand til å forhindre glykosylering skjer. Glykosylering er en form for enzymatisk prosedyre som kobler DNA-molekyler og proteiner, på grunn av sukker aldehyder støter med de aminosyrer av protein-molekylet. Forebygging av glykosylering er nyttig for ulike medisinske tilstander, inkludert grå stær, nyresvikt, visse hudsykdommer, diabetes og nevropati.

Melkesyre

Carnosin er også egnet til å hindre ansamling av overskytende melkesyre i kroppen. Melkesyre utløser muskelsmerter etter økter med intens trening. Hvis dette kosttilskudd er tatt både før og etter strenge treningsøkter, er det mulig at Carnosine kan redusere (og noen ganger også helt eliminere) denne smerten.

Øyedråper

Carnosine brukes også til å hjelpe til med senil katarakt. Senil katarakt oppstår hos eldre individer. De er den vanligste variasjon av grå stær, og generelt skje med personer over 60 år gamle. De ofte føre til fullstendig synstap. Carnosine øyedråper arbeid til både dekonstruere og hemme kryssbinding av proteiner.

Dosering

Individer er generelt anbefalt å ta mellom 100mg og 300mg av Carnosine hver dag. Ikke mer enn 600 mg bør tas i en dag. Tar mer enn anbefalt dose mengden av denne kosttilskudd kan føre til uønsket bivirkning av muskelrykninger.