Digidexo.com

Hvor lenge kan hjernen overleve uten oksygen?

Den menneskelige kroppen trenger oksygen for å opprettholde seg selv. Reduksjonen av oksygen til minst ett kroppsdel ​​er kjent som hypoksi. Den totale mangel på oksygen som er kjent som anoksi. Hjerneceller er ødelagt etter 4 til 6 minutter uten oksygen. Når flyten av oksygen til hjernen er helt avskåret, vil en person mister bevisstheten i løpet av 10 sekunder. Utvidet hypoksi fører til hjerneskade og til slutt død.

Årsaker

Hjernen er kroppens største bruker av oksygen, selv om det gjør opp mindre enn fem prosent av kroppsvekten. Hjernen forbruker 20 prosent av kroppens behov for oksygen. Cerebral hypoksi er mangel på behov for oksygen til hjernen. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, er det flere årsaker til cerebral hypoksi, og de fleste er relatert til ulykker eller helsemessige komplikasjoner. Disse inkluderer røyk innånding, hodeskade, choking, kullosforgiftning, drukning, overdose, slag og kvelning.

Symptomer

Symptomer i tilfeller av mild cerebral hypoksi er uoppmerksomhet, dårlig beslutningstaking og uncoordination. I alvorlige tilfeller av hypoksi, vil en person ikke svarer og faller i koma, slutter å puste og ikke reagere på lys. Når det bare er blodtrykk og et hjerteslag, kan personen være hjernedød.

Komplikasjoner

Mangelen på oksygen til hjernen kan føre til en person går inn i en vegetativ tilstand hvor personens kroppsfunksjoner som pust eksisterer fortsatt, men personen er ikke svarer. Flertallet av pasientene som kommer til denne tilstanden ofte dør innen ett år, ifølge Shands Healthcare, som er tilknyttet University of Florida Health Science Center. Hvor lenge en person overlever etter å ha fått oksygenmangel varierer etter hvor mye behandling er gitt for å hindre andre medisinske problemer. Komplikasjoner kan også inkludere liggesår, lungebetennelse og utvikling av vein propper.

Forebygging / løsning

Siden hypoksi ofte oppstår uventet, er tilstanden vanskelig å avverge. Forebygging ofte er avhengig av hva som forårsaker tilstanden. Men utføre HLR umiddelbart på en person som lider av hypoksi kan være en livreddende behandling. Hvis noen lider av hypoksi, få medisinsk behandling umiddelbart ved å ringe 911.

Prognose

Utsiktene for noen som har lidd av oksygenmangel, avhenger av hvor lenge personen gikk uten oksygen, og om hjerneskade inntraff, sier National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Folk kan vanligvis foreta en full gjenoppretting hvis de var bevisstløs et øyeblikk. Jo mer tid en person bruker i en bevisstløs tilstand, jo mindre er sjansen for en full gjenoppretting. Mens utvinne, kan en person lider av psykiske og nevrologiske skader, blant annet hukommelsestap, hallusinasjoner og muskelspasmer.