Digidexo.com

Juvenile Diabetes Information

Juvenile Diabetes Information


Juvenile diabetes er en kronisk og progressiv tilstand der kroppen ikke produserer hormonet insulin. Insulin er nødvendig for å transportere energi (glukose) fra mat til cellene. Kroppen må ha insulin for å overleve. Juvenile diabetes kan føre til livstruende komplikasjoner. Derfor er det viktig å forstå denne tilstand for å forhindre komplikasjoner og til å leve et langt, sunt liv.

Betydning

Ifølge Juvenile Diabetes Research Foundation, er 40 barn diagnostisert med juvenil diabetes hver dag. De fleste unge diabetikere er diagnostisert i alderen 7 og 20 år, selv om diagnosen kan gjøres tidligere eller senere.

Årsaker

Ifølge Juvenile Diabetes Research Foundation, kan det være en genetisk komponent, men er juvenil diabetes primært en auto-immun sykdom. Dette innebærer at legemet angriper betacellene som produserer insulin.

Symptomer

Symptomer på juvenile diabetes inkluderer økt tørste, hyppig vannlating, økt sult, plutselig og uforklarlig vekttap, slapphet, irritabilitet, hyperventilering, uskarpt syn, koma og død.

Diagnose

Flere tester er tilgjengelige for å diagnostisere juvenile diabetes. Fasting Plasma Glukose (FPG) kontrollerer glukose etter minst åtte timer uten å spise eller drikke. En verdi på 126 eller mer indikerer diabetes. En oral glukosetoleransetest (OGTT) sjekker glukose to timer etter å ha drukket en 75 gram glukose løsning. En verdi på 200 eller mer indikerer diabetes. En annen blodprøve kalles Hgb A1c. En verdi på større enn 6 prosent betyr diabetes. The American Diabetic Association anbefaler å bruke FPG for økonomiens skyld.

Behandling

Juvenile diabetikere må ha daglige insulin erstatning injeksjoner for å leve. Diabetikere vanligvis bruker langtidsvirkende og korttidsvirkende insulin som bør være nedkjølt. Injeksjoner er utstyrt med en svært tynn nål og sprøyte eller insulinpumpe. Diabetikere må også kontrollere blodsukkeret med et balansert kosthold. The American Diabetes Association sier at ingen mat er "forbudt" så lenge det er en del av et balansert og sunt kosthold. Daglig mosjon er viktig for å forbrenne glukose, redusere mengden insulin som trengs for å opprettholde en sunn vekt, og for å håndtere stress. En skriftlig handlingsplan hjelper skoler, leirer og andre arbeider effektivt med diabetikere.

Advarsel

Juvenile diabetes kan være livstruende hvis den ikke behandles på riktig måte; derfor juvenile diabetikere bør forstå at komplikasjoner inkluderer hjertesykdom, hjerneslag, nyresykdom, aterosklerose, øyeskade og død.

Myter

The American Diabetes Association har laget en liste over "Diabetes myter" som inkluderer myter som: "Du kan ta diabetes fra noen andre," "Personer med diabetes kan ikke spise godteri," "Å spise for mye sukker fører til diabetes" og "People med diabetes må spise spesiell diabetiker mat. "