Digidexo.com

Bryst Bud Development Signs

Bryst Bud Development Signs


Bryst knopper er ofte en av de første tegn på forestående pubertet. Denne tidlige utvikling av brystvevet signaliserer begynnelsen av endringen fra en kvinnelig barnets kropp til en voksen kropp. Hver jentas kropp er like forskjellige som hennes personlighet, slik utvikling begynner på et annet tidspunkt for hver person.

Stages 1 og 2

Stadier av brystutvikling begynne med en flat eller nesten flatt område på brystet hvor brystvev vil til slutt begynne. Til slutt, jenter inn trinn 2 av utbyggingen, som er preget av en liten knopp som vokser under brystvorten og begynner å gjøre brystvorten stikke ut fra resten av brystet. Disse knopper, som inneholder fett og kjertel vev, kan være omtrent på størrelse med en fjerdedel og føles som små klumper. I tillegg til å utvikle disse hevet knopper, jentene har også en liten økning i areola størrelse i denne fasen. Interessant, kan en jente først utvikle et bryst knopp i ett bryst eller det andre; de ikke alltid bli åpenbare i begge brystene samtidig.

Stages 3, 4 og 5

Det er tre bryst vekst stadier som følger den opprinnelige utseendet på bryst-bud utviklings tegn. I fase tre, fortsetter brystvev å vokse, og brystet vises rundere og fyldigere. I stadium 4, areola, og nippel blir enda mer hevet bort fra brystet, som danner en ekstra forhøyning på toppen av brystet. I trinn 5, den siste fasen av veksten, blir den modne bryst utviklet, blir enda mer fullstendig og runde.

Time Frame

Det er vanskelig å forutsi når et barn vil begynne å vise tegn på brystkreft-bud utvikling. Noen barn begynner å utvikle seg når de er så unge som åtte, mens andre ikke begynne før 12 eller 13. Hver jente utvikling er forskjellig, og dette er vanligvis ingen grunn til alarm. Ifølge Center for Unge kvinners helse, er det en god idé å søke lege evaluering hvis det er ingen bevis for utvikling av 13 år. Husk imidlertid at jenter som er tungt involvert i aktiv idrett kan utvikle seg senere enn andre, og dette er vanligvis ingen grunn til bekymring.

Pubertet

Når bryst knoppene begynner å utvikle seg, har en jente kommet i puberteten. Dette er scenen der et barns kropp begynner å forandre og utvikle seg til en voksen. Foruten bryst endringer, vil en jente også oppleve hormon nivået svingninger og begynnelsen av hennes menstruasjon. Det er imidlertid vanligvis betydelig tid mellom forekomsten av bryst knopper, og i begynnelsen av et jentas perioder. Ifølge FamilyEducation.com, vil en jente ofte begynner menstrua om to år etter utviklingen av brystknopper. Andre tegn på pubertet inkluderer vekst spruter, kviser, hårvekst under armene og i kjønnshår området, og utflod.

Advarsler

Ifølge Mayo Clinic, jenter vanligvis begynner puberteten i alderen 8 til 12 eller 13. Men noen jenter kan begynne pubertet før 8 års alder. Når dette skjer, er det referert til som tidlig pubertet og er preget av brystutvikling, tidlig menstruasjon og vekst av underarm eller kjønnshår. Akne, økt kroppslukt og vekst spruter kan oppstå også. Hvis barnet begynner å utvikle brystknopper eller andre tegn på pubertet i ung alder, er det best å ha henne vurdert av en lege. Tidlig pubertet har vært forbundet med kortere høyder og polysentrisk ovariesyndrom, en tilstand som påvirker eggløsningen og svekker fruktbarheten. Heldigvis finnes det behandlinger for tidlig pubertet.