Digidexo.com

Hvordan plukke laktosefri Kjøtt og kjøtt erstatter

Hvis du er laktoseintolerante, vet du hvor meieri og dets derivater er uenige med deg. Hvis du koke for noen som er laktoseintolerante, forstår at å unngå meieriprodukter er ikke bare en preferanse for smak; din gjest har ikke laktase hun trenger å fordøye det. Forbereder et meieri-fri måltid eller spise et helt meieri-fri diett krever mer oppmerksomhet enn du kanskje tror. Les videre for å lære å plukke laktosefrie kjøtt og kjøtt erstatter.

Hvordan plukke laktosefri Kjøtt og kjøtt erstatter

•  Husk at det du legger til kjøtt, ikke kjøtt selv, kunne ha laktose. Hvis det er panering, for eksempel, eller hvis kjøttet er batter dyppet eller marinert før det er kokt, kan det ikke være laktosefritt. Ikke kjøp preparerte koteletter eller marinert kjøtt. Du kan ikke være sikker på at det ikke er laktose i dem, eller at de var forberedt tilstrekkelig borte fra melkeprodukter. Hvis du kan, kjøpe kosher kjøtt. Hvis kjøttet er kosher, kan det ikke være i nærheten av noen meieri eller dets derivater eller kuttet med kniver som brukes sammen med hvilken som helst melkeprodukt.

Unngå bearbeidet kjøtt som pølser og kjøttpålegg fordi de kan ha laktose, og så kan hermetisk kjøtt. Hvis du kjøper kjøttpålegg, for eksempel, spør deli arbeideren hvis kjøttet har noen ekstra ingredienser. Ellers les nøye etikettene av noen ingredienser du bruker. Hvis du ønsker å lage en kjøttpudding, sørg for brødet du bruke for panering er laktosefritt. Ikke alle brød er. Hvis du bruker en marinade, sørge for at alle ingrediensene er laktosefrie. Se ikke bare for ord som "melk" eller "laktosefri", men også for "casein", "kalsium-kaseinat" og "kalsium-stearat," som alle er laget av melk.

Nyt kjøtt erstatter som seitan, tofu og tempeh uten bekymringer. De er alle laktosefrie. Hvordan du gjør dem betyr noe, men. Unngå krem ​​sauser, eller gjøre dem med soya melk. Det er også mange forhåndslagde sauser og marinader uten meieri. For en liste over noen, se Resources nedenfor.

Hint

  • Vær kreativ! Hvis du er mat for en laktose-intolerante gjest, prøve å gjøre dine vanlige oppskrifter med soya substitutter slik at de er meieri-fri.