Digidexo.com

Hva gjør leveren gjøre med aminosyrer?

Hva gjør leveren gjøre med aminosyrer?

Hvorfor Liver er viktig

Leveren utfører mer enn 500 vitale funksjoner i kroppen, i henhold til University of Virginia Health System. Den viktigste funksjon er å opprettholde en sunn metabolisme. Leveren regulerer også kjemiske nivåer i blodet, excretes galle å hjelpe sammenbrudd fett og behandler alt blodet i kroppen din. Dette gjør det til en viktig del av å opprettholde en sunn kropp. Noen av leverens funksjoner involverer aminosyrer, byggesteinene i proteiner.

Hvordan leveren bruker forskjellige aminosyrer

Som proteiner brytes ned til sine komponent aminosyrer i tider med faste, sult og intens trening kan leveren konvertere disse aminosyrer (unntatt leucin og lysin) til glukose gjennom gluconegenesis. Kroppen kan da bruke glukose for energi.

Aminosyrer kan ha mange funksjoner, men her er hvordan spesifikke aminosyrer funksjon i leveren:
• Den aminosyren arginin bidrar til leveren lipidmetabolismen. Den nøytraliserer også ammoniakk. Denne funksjonen hjelper avgifte leveren og la den regenerere.
• Citrullin- detoxifies ammoniakk og fungerer hovedsakelig i leveren.
• Leveren produserer glutation bruke de tre aminosyrer - cystein, glutaminsyre og glysin. En mangel av glutation kan føre til tap av koordinasjon, skjelvinger og psykiske problemer.
• metionin øker produksjonen av lechithin i leveren, noe som bidrar til å senke kolesterolnivået.
• Serin-lagrer glukose som produseres i leveren.
• Threonine hindrer fett bygge opp i leveren.

Forsiktighetsregler med Amino Acids og leveren

Forbruker for mye protein er farlig for personer med leversykdom. Hvis du har en leversykdom, ikke supplere protein inntaket. Dette vil gjøre nyrene og proteiner jobbe overtid for å bli kvitt overflødig. Denne forsiktighet strekker til aminosyre tilskudd. Kosttilskudd er ofte mer enn kroppen trenger, og du kan få for mye av en god ting hvis du har leverproblemer. Ikke bruk aminosyre kosttilskudd hvis du har leverproblemer.