Digidexo.com

Helsemessige fordeler av jordbær, blåbær og bjørnebær

Jordbær, blåbær og bjørnebær er rike kilder til vitaminer og fytokjemikalier, som fremmer god helse, forebygge visse kreft og støtte visjon helse.

Antioksidanter

Bær er en rik kilde til vitamin C. Dette vitamin er en kraftig antioksidant som både hindrer celle skade og reparasjoner skadede celler. Vitamin C fremmer også immunsystemets funksjon og bidrar til å hindre betennelser.

Flavonoider

Bær er også en utmerket kilde til flavonoider. En flavonoid funnet i jordbær, blåbær og bjørnebær er karotenoid. Dette stoffet bidrar til å fremme visjonen helse ved å forebygge macula degenerasjon.

Ellaginsyre

Både blåbær og bjørnebær er gode kilder til ellaginsyre. Dette stoffet er en antioksidant som har vist seg å bidra til å forebygge kreft. Ellaginsyre er også kjent som en antiviral og antibakteriell substans.

Fiber innhold

Jordbær, blåbær og bjørnebær er en rik kilde til kostfiber. Fiber bidrar til å opprettholde fordøyelsen helse, bidrar til å kontrollere blodsukkeret, hjelpemidler i vekttap, og bidrar til å senke kolesterolnivået.

Manganinnhold

Jordbær, blåbær og bjørnebær er en god kilde til mangan. Dette mineral er et enzym som aktivator i kroppen som hjelpemidler i syntesen av biotin, tiamin, vitamin C og kolin. Det hjelper også i metabolismen av karbohydrater og protein.