Digidexo.com

Hvordan å plukke laktosefri Grønnsaker

Mange barn og voksne lider av laktose-intoleranse, som er den manglende evne til å bryte ned en sukker kalles laktose, som finnes i melk og melkeprodukter. Laktoseintoleranse resulterer i ubehagelige fordøyelsesproblemer inkludert gass, magekramper, oppblåsthet og diaré. Selv om en del av melk, kan laktose skjule på uventede steder, for eksempel i grønnsakssuppe eller brød.

Hvordan å plukke laktosefri Grønnsaker

•  Kjenn fakta. Laktose er et sukker som finnes i melk. Noen studier har vist at nesten tre fjerdedeler av voksne mennesker er laktoseintolerante. Et enzym som kalles laktase bryter ned laktose som en del av fordøyelsen. Siden de fleste pattedyr drikker melk fra sine egne arter bare i løpet av sine tidlige utviklings år, mange mennesker ikke beholde evnen til å fordøye laktose når de modnes. I alle pattedyr, inkludert mennesker, evnen til å fordøye dette sukkeret synker betraktelig i om de første fire årene av livet. Noen mennesker har en genetisk mutasjon som holder laktase funksjon; de kan fordøye laktose i hele sitt voksne liv.

Spis ferske grønnsaker, som ikke inneholder laktose naturlig. En intoleranse bare blir et problem når laktose legges til grønnsaker i form av meieriprodukter. Til smaken din veggies, tenk på melkefrie alternativer, som for eksempel eddik eller andre krydder. For eksempel, kaste grønnkål i olivenolje, en klype havsalt og en klemme av sitron juice. Legg avokado, pinjekjerner eller tørkede tranebær for en velsmakende Kale salat. Klem sitron på brokkoli. Prøv salsa på en bakt potet.

Nyt vegansk kremete grønnsaker. Per definisjon, vegansk mat inneholder ikke kjøtt eller meieriprodukter. Alle konvensjonelt kremede grønnsaker inneholder meieriprodukter, som betyr at de også kan inneholde laktose. Vegan oppskrifter bruker soya eller nøtter til "krem" grønnsakene, og er helt trygt for laktoseintolerante personer å konsumere. Husk også at de fleste potetmos, inkludert eske flake variasjon, inneholder melkeprodukter.

Unngå panerte eller mishandlede grønnsaker. Disse oppskriftene krever ofte meieri å holde panering sammen eller å holde røren på. I tillegg er sannsynlig inneholder brødet verket laktose. Igjen, vegansk versjoner av disse rettene ikke inkluderer meieri og er laktosefri.

Les etikettene på alle behandlet og pakket mat nøye. Brød, pasta sauser, salatdressinger, supper, sauser, ferdigmat og frosne matvarer kan alle inneholder melkeprodukter. Se etter produkter merket "laktosefri."

Vær kreativ og finne sunne smaks alternativer til buttered grønnsaker, cheesy sauser og kremet grønnsaksupper ved hjelp vegansk alternativer. For eksempel kan du velge en vegansk margarin uten delvis hydrogenert olje hvis du går glipp av smør.

Hint

  • Grønnkål, romanosalat og brokkoli hver har over 300 mg kalsium i hver 100 kalorier. Konsumere disse hvis du er bekymret for kalsium mangler på grunn av mangel på meieriprodukter i kosten.
  • Noen studier tyder på at å drikke kumelk kan være skadelig, spesielt hvis du kjøper mainstream melkeprodukter, som ofte inneholder antibiotika og hormoner. Hvis du vil ha et glass melk, kjøpe økologisk.