Digidexo.com

Macula Pucker Behandlinger

Macular spisser er en syn tilstand som fører til arrvev å danne en del av øyet som kalles makula. Når arrvev former, griper den med visjon, gjør ting ser uskarpt og forvrengt. Skader eller medisinske tilstander kan forårsake dette arrvev å danne. Macula pucker oftest forekommer i mennesker eldre enn 50, ifølge National Eye Institute.

Fakta

Makula er den delen av øyets netthinne som tillater folk å se små detaljer, for eksempel å skrive på et skilt i det fjerne eller fine print på produktets emballasje. Personer med macula pucker kan finne det vanskeligere å se små detaljer, eller de kan se bølgete linjer når man ser på en rett linje.

Initial Treatment

I mange tilfeller er ingen behandling for macular spisser nødvendig; folk rett og slett tilpasse seg de små endringer i sin visjon. Imidlertid kan en pasient med macular spisser trenger å ha hyppigere oftalmiske undersøkelser for å sikre at spisser ikke forverring og forårsaker skade på andre strukturer i øyet.

Vitrektomi Surgery

Kirurgi å behandle macular spisser kalles en vitrektomi, fordi det innebærer å fjerne glassvæsken i bakre del av øyet. Det gjøres vanligvis bare når en person visjon er moderat til alvorlig svekket på grunn av macula spisser. Et øye kirurg utfører en vitrektomi lager små kutt i øyet å ta ut glasslegemet væske og arrvev. Å ta ut glassvæsken og arrvev tillater pasienten å ha forbedret fine detaljer syn. The National Eye Institute påpeker at pasienter som gjennomgår vitrektomi for macula pucker kan forvente minst halvparten av den visjonen de mistet å bli gjenopprettet.

Cataract Surgery

Noen ganger etter en person med macula pucker har en vitrektomi, kan han ha en økt risiko for å utvikle grå stær, en overskyet film som utvikler seg i øyet. Katarakt kirurgi kan være nødvendig etter macula pucker behandling.

Fluidic Intern Begrense membran separasjon (Films)

Personer med macula spisser kan også ha macula hull, en tilstand der et hull utvikler seg i makula. Disse pasientene kan gjennomgå en relativt ny prosedyre kalt fluidic interne begrensende membran separasjon (Films). I denne operasjonen å behandle macular spisser og hull, øye kirurger først utføre en vitrektomi, og deretter injisere fluid mellom netthinnen og en membran i øyet. Deretter kirurger skrelle bort membranen, og tok med det arrvev og bedre syn.