Digidexo.com

Health Care i Kina

Som Kina gevinster velstand, er dens helsevesen gradvis mer lik som kapitalistiske nasjoner som USA. Dette skiftet mot helsesektoren privatisering utgjør en alvorlig problem for distriktene kinesisk som ofte ikke har råd til legebesøk og må noen ganger reise til urbane områder for å få riktig medisinsk behandling. Dette paradokset mellom økende nasjonal rikdom og sviktende helse omsorg er destabiliserende til en befolkning som brukes til å motta statlig sponset omsorg i sine lokalsamfunn.

Historie

I 1952 begynte Kina å justere sin helsevesenet med den kommunistiske regjeringens politikk. På den tiden, finansiert den nasjonale regjeringen hva det anses for å være nødvendige helsekostnader av nasjonen. Provinsielle og samfunnet regjeringer også finansiert sykehus og alle kinesiske borgere kan få rimelige eller gratis helsetjenester. I et forsøk på å modernisere, har Kina utviklet seg til en mer gründer, frie markedet periode, som har hatt en stor effekt på helsevesenet. I økende grad må sykehus og pasienter dekke mer av sine egne medisinske pleiekostnader. Både sykehus og pasienter sliter med å tilpasse seg endrede systemet.

Funksjoner

I motsetning til USA og de fleste vestlige land, Kinas helsevesen de-understreker primærhelsetjenesten til et punkt der pasientene gå til sykehus for de aller fleste av sine helsetjenester bekymringer. Sykehus administrative systemer mangler ordnede avtalestrukturer, som fører til overbefolkning og forvirring. Pasienter har muligheten, men å se en lege for sine valg etter avtale hvis de er villige til å betale ekstra penger. Denne type arrangement kan vanligvis gjøres ved sykehus, men noen ganger unofficially anordnet. Som Kina selv blir rikere, pasienter forvente et høyere nivå av omsorg og service og sykehus legger komfortable, private rom og mer individualisert omsorg for å holde tritt.

Geografi

I et intervju om Med hunters.com, Dr. Michael J. Moreton, en fødselslege som tilbrakte fem år jobbet på et sykehus i Beijing, sammenlignet forskjellene i helsevesenet over hele Kina til de som finnes i hele det kontinentale Europa, siden de to områdene er sammenlignbare i størrelse og befolkning. Mens store byer som Beijing og Shanghai har generelle og spesialiserte sykehus er utstyrt med den nyeste teknologien, er dette ikke tilfelle i distriktene, hvor lokale og fylkeskommunale sykehusene varierer i deres kompetanse. I ekstremt fattige landsbygda i Kina, sykehus er generelt dårlig utstyrt, noen ganger også mangler moderne sanitærsystemer.

Time Frame

Kineserne må ofte vente i timer eller dager å få tilstrekkelig helsehjelp, spesielt hvis de bor i mer landlige områder. Selv om folk er generelt tålmodig og vant til å vente på overfylte sykehus, må noen reise hundrevis av miles over en periode på dager bare for å ha tilgang til tilstrekkelig omsorg for å behandle mer alvorlige helseproblemer.

Expert Insight

Helsearbeiderne i Kina i dag er ikke godt betalt, og leger og sykepleiere får varierende grad av opplæring, ifølge Dr. Moreton. Mens noen leger har fullført en 2-årig utdanning som ligner på vestlig medisinsk skolen trening, spesialister tendens til å bli bedre trent. I Kina er det ingen nasjonal organisasjon for å vurdere og standardisere ferdighetene til medisinske fagfolk. Moreton bemerker at mange kinesiske leger er misfornøyd med fasetter av landets helsevesen, slik som den langsomme tempoet i kampanjen, vanskeligheten av å overføre til å arbeide i et annet sykehus og spesielt lav lønn.