Digidexo.com

Hetetokter og blæreproblemer

Hetetokter og blæreproblemer er symptomer på overgangsalder. Kvinner går gjennom overgangsalder mellom 40 og 65. Menopause er tiden i en kvinnes liv når kroppen hennes er i endring, og forbereder seg på å ikke lenger menstruere. I løpet av denne tiden, de kvinnelige hormonene begynner å svinge, og dette kan føre til ubehagelige forhold, blant annet hetetokter og blæreproblemer som blærekatarr.

Symptomer

Alvorlige symptomer på overgangsalder er på grunn av endringer i hormoner som kroppen produserer, for eksempel mengden av østrogen produseres i eggstokkene. De fysiske symptomer på overgangsalder varierer for hver kvinne. Mensen kan bli uregelmessig. Du kan oppleve hetetokter. Underlivet kan bli tørrere og membranene bli tynnere på grunn av endringen i østrogennivåer som produseres, som kan føre til problemer med urinblæren. Du kan føle deg sløv og trøtt. Du kan få vekt. Osteoporose og hjertesykdom blir to vanlige helseproblemer under og etter overgangsalderen.

Hetetokter

Under overgangsalderen kan du oppleve hetetokter. Samtidig ha en varm flash, vil kroppen din plutselig blir varm og svett i ca 30 sekunder eller opptil 10 minutter. Ansiktet ditt kan bli rød og du kan ha røde klatter på overkroppen og armene. Hetetokter kan vekke deg fra søvnen; disse kalles nattesvette.

Løsning

For å redusere forekomsten av hetetokter, spise mer soya basert mat, ifølge National Institute on Aging. Den fytoøstrogener i soya matvarer er lik østrogen og ser ut til å bidra til å redusere menopause symptomer, spesielt hetetokter. Foods høy i fytoøstrogener er korn, linfrø, havre, tofu, tempeh, soya burgere, belgfrukter, soyamelk, soyabønner, soyamel og soyaproteiner.

På grunn av lessening mengden av kvinnelige hormoner, østrogen og progestin, kan legen din råde menopausal hormonterapi eller MHT. Ta hormoner kan redusere mye av menopausale symptomer. Det er mye uenighet om hormonbehandling og risikoen for kreft forbundet med det.

Lav dose antidepressiva er noen ganger foreskrevet for å redusere hetetokter og humørsvingninger.

Ta 400 internasjonale enheter av vitamin E som et daglig tilskudd for å redusere hetetokter.

Blærekatarr

Blæreproblemer (cystitt) under menopause er vanligvis på grunn av en infeksjon forårsaket av bakterier som skyves opp gjennom urinrøret. Symptomer på blærekatarr inkluderer hyppig vannlating, svie, blod i urinen, smerter, feber, hyppig trang til å urinere eller illeluktende urin.

Grunnen til at du kan være mer utsatt for cystits i overgangsalderen skyldes underlivet blir tørrere og tynnere. Enhver type friksjon på nå tørrere, tynnere hud kan irritere den, noe som kan gjøre samleie smertefull eller ubehagelig. Etter samleie, kan du ha dager med ubehag fra vaginitt, som i utgangspunktet betyr betennelse i skjeden. Mulig-infeksjon kan bli introdusert inn i blæren.

Forebygging

For å forhindre blærekatarr under overgangsalderen, kan reseptbelagte vaginal hormonelle kremer smøre skjeden og tykkere blæren og vaginal vegger. Drikk tranebærjuice og ta vitamin C. Tørk fra foran til bak, og hindrer bakterier fra å berøre urinrøret.

Etter samleie, ta en beroligende havremel bad. Det er havremel bath produkter tilgjengelig i mange butikker, eller du kan lage din egen. Koke et par porsjoner med havregryn til det er ganske bløt. Sett den i en sil og kjøre den under kranen som badevannet ditt er å fylle. Unngå badestamper og badevannet som er for varmt, da dette tørker ut huden din enda mer.

Bruk Vitamin E olje på vaginal området som en seksuell smøremiddel for å lindre tørrhet.

Legen din kan forskrive en østrogen krem ​​for å hjelpe til med vaginal tørrhet og hjelpe med samleie.