Digidexo.com

Hvordan du spiser sunt med gikt

Urinsyregikt, også kjent som gikt, er en form for leddgikt forårsaket av en overproduksjon eller underproduksjon av urinsyre, som danner urat krystaller rundt leddene. Resultatet av en oppbygging av urat krystaller er en plutselig, skarp smerte i leddene som også fører til betennelse og rødhet, ifølge "Slo Gout:. En lidende Veiledning til Living Pain Free" Spise sunt mens lider av gikt krever å unngå matvarer som er høy i puriner, den organiske stoff som finnes i mat som øker urinsyre.

Hvordan du spiser sunt med gikt

•  Redusere forbruket purin-rik mat. Høye mengder purine kan finnes i kjøtt inkludert sild, lever, sardiner, nyrer, makrell, kamskjell og viltkjøtt, ifølge "Slo gikt." Andre matvarer som er høy i puriner inkluderer sweetbread, saus og kjøttekstrakt. Du vil fortsatt trenge minst 0,8 gram protein per kilo kroppsvekt, ifølge Harvard School of Public Health, som betyr at du bør få din daglige protein fra andre kilder, som lav-fett meieriprodukter.

begrense forbruket av visse grønnsaker. Asparges, spinat, blomkål, sopp og erter inneholder moderate mengder puriner, og bør begrenses til 1 porsjon daglig eller annenhver dag for å redusere risikoen for smerte og ømhet. Begrens inntaket av linser og bønner også, på grunn av deres nivåer av puriner, ifølge "Slo gikt."

•  Drikk vann. Vann og andre væsker som juice fortynnet urinsyre, noe som hindrer dannelsen av urat krystaller. Drikk minst åtte 8 oz. glass vann daglig.

Spis et balansert kosthold. Ifølge "Dietary Guidelines for amerikanerne, 2005," diett bør bestå av ikke-stivelsesholdige grønnsaker, frukt, kjøtt og stivelse som brød, frokostblanding og poteter. Non-stivelsesholdige grønnsaker inneholder agurker, tomater, selleri, paprika, okra, mais og rødbeter.

Unngå alkohol. Alkohol, spesielt øl, kan øke gikt symptomer, ifølge Mayo Clinic. Begrens forbruket for å fastslå om det er å bidra til smertene dine.

Hold en food journal. Skriv ned alt du spiser i løpet av dagen, og presentere det til legen din under dine besøk for å hjelpe henne bestemme hva slags mat kan forårsake økning i urinsyre nivå.

Hint

  • Ikke slutte å spise kjøtt eller spiser melkeprodukter helt, som kroppen din trenger protein for å opprettholde riktig funksjon og å reparere kroppen vev.