Digidexo.com

Tegn og symptomer på kvinners helseproblemer

Tegn og symptomer på kvinners helseproblemer


Det er mange hormon-relaterte og reproduktive forhold som er spesifikke for kvinner, men kvinner er også mer utsatt enn menn til flere andre forhold, for eksempel skjoldbrusk problemer og auto-immune sykdommer. Disse helseproblemer ofte føre vage tegn og symptomer som gjør det vanskelig for legene å komme opp med en nøyaktig diagnose.

Hårvekst

Mens noen kvinner er genetisk utsatt for overflødig kroppshår, kan det ofte være et symptom på en underliggende helseproblem, spesielt hvis det vises plutselig. Ny hårvekst i ansiktet, brystet eller ryggen, eller fortykkelse av hår på ekstremitetene, kan være et tegn eller hormonelle lidelser som polycystisk ovariesyndrom sykdom, Cushings sykdom eller en underactive skjoldbruskkjertelen. Det kan også være et tegn på eggstokkene eller binyrene kreft. Hårvekst er vanligvis forårsaket av en overproduksjon av mannlige kjønnshormoner eller en underproduksjon av kvinnelige kjønnshormoner.

Uregelmessig menstruasjon

Mens mange kvinner opplever uregelmessigheter i menstruasjonene fra tid til annen, kan kroniske uregelmessig menstruasjon være et tegn på et helseproblem. Unnlatelse av å menstruere eller færre enn normalt perioder er aa vanlig symptom på polycystisk ovariesyndrom sykdom, ifølge CNN.com. Uregelmessig perioder kan også være et tegn på andre hormonlidelser, som hypertyreose. Kidshealth.org sier at hvis du opplever uregelmessig menstruasjon i mer enn tre år, eller har andre symptomer som økt hårvekst og muskelmasse, bør du oppsøke lege, da disse kan være tegn på en hormonubalanse.

Vektøkning

Vektøkning, spesielt uten noen åpenbar årsak, er et annet tegn på et helseproblem i en kvinne. Som med hårvekst og menstrual uregelmessigheter, er et hormon ubalanse ofte årsaken til dette uforklarlig vektøkning. Polycystisk ovariesyndrom sykdom kan føre til vektøkning, så kan en underactive skjoldbruskkjertelen. Vektøkning kan også være et symptom på depresjon.

Fatigue

Fatigue er et vanlig symptom på helsemessige forhold som påvirker kvinner. Det er et hoved symptom hos kronisk fatigue syndrom, så vel som et vanlig symptom på fibromyalgi. Årsakene til disse forholdene er ikke kjent, men de er mye mer vanlig hos kvinner enn hos menn. Trøtthet er også en førsteklasses symptom på auto-immun sykdom lupus, samt depresjon og hypertyreose.