Digidexo.com

Sykdommer forårsaket av vaskebjørn

Sykdommer forårsaket av vaskebjørn


Vaskebjørn ofte lett gjøre veien inn byen og forstadslivet. Ikke bare er de får inn dine søppeldunker om natten, men de utgjør en potensiell helserisiko for deg og din familie. Raccoons bære smittsomme sykdommer som kan spres til mennesker gjennom håndtering av dyr, bitt eller riper fra vill skapning og selv kontakt med sine kroppslige sekreter eller avføring.

Rabies

Rabies er et virus som kan bæres av en vaskebjørn og sendes videre til et menneske når den personen er bitt av en infisert dyr. Hvis spytt av syke dyr kommer inn et åpent sår, kan du også kontrakt sykdommen, selv om dette er svært uvanlig. Rabies er nesten alltid dødelig, så hvis du er bitt eller klort opp av en vaskebjørn, bør du umiddelbart bli undersøkt av en lege. En rabies vaksine kan gis kort tid etter eksponering for å forhindre infeksjon. Raccoons kan også passere rabies sammen til kjæledyrene dine, så sørg for å ta kontakt med veterinær hvis kjæledyret er litt av en vaskebjørn.

Raccoon Roundworm

Raccoon rundorm, også kjent som baylisascaris eller vaskebjørn ascarid, sendes videre til mennesker og andre dyr gjennom roundworm egg i dyrets avføring. Når disse eggene er et uhell inntas gjennom vann eller jord, kan du fange parasitten. Mangel på koordinering, tretthet, blindhet og koma er alle symptomer på vaskebjørn rundorm. Hvis du tror du har utilsiktet svelging vaskebjørn avføring, se en helsepersonell umiddelbart. Raccoon rundorm er sjelden hos mennesker, men alvorlig. Når behandles tidlig, kan infeksjon forebygges.

Giardiasis

Giardiasis er en infeksjon forårsaket av en parasitt båret av vaskebjørn. Det overføres til mennesker når de komme til å svelge vann eller jord forurenset av vaskebjørn avføring. Hvis du blir smittet, vil du utvikle alvorlige gastrointestinale symptomer, som diaré, kvalme og magekramper. Din helsepersonell kan gi deg medisiner for å behandle infeksjonen.

Leptospira Bakterier

Raccoons bære Leptospira bakterier i urinen. Hvis vann forurenset med denne urin kommer i kontakt med hud, nese, munn, svelg, øyne eller er inntatt, kan du bli smittet med leptospirose. Denne sykdommen fører til influensalignende symptomer, som kraftig hodepine, muskelsmerter og høy feber. Det kan også føre til alvorlige lever- og nyreproblemer. Antibiotika brukes til å behandle sykdommen. Leptospirose kan også sendes fra vaskebjørn til andre dyr. Hunder, spesielt, står i fare, og kan dø av sykdommen.