Digidexo.com

Årsaker og behandlinger av en lavere ryggsmerter

Skade som oppstår på dine plater, sener og muskler er de vanligste årsakene til smerter i korsryggen. Når du opplever ryggsmerter, forsøker kroppen å kompensere ved hjelp av ulike muskler til å utføre de samme daglige aktiviteter, og dette kan ofte stamme andre muskler, compounding din smerte og skade. Over tid kan en ubehandlet skade gjør deg mer utsatt for ytterligere skade eller ryggproblemer.

Herniated Disc

En tung belastning fra løfter, eller repeterende bevegelser kan føre til en herniated plate som resulterer i smerter i korsryggen.

Artrose

Nedre ryggsmerter kan være forårsaket av disk degenerasjon kjent som slitasjegikt. Denne lidelsen vanligvis skjer når du blir eldre.

Spinal stenose

Som du alder, kan det hende at spinalkanalen begrense. Dette kalles spinal stenose, og det kan være en årsak til lavere ryggsmerter.

Komprimering Fracture

En ulykke eller fall som bevirker kompresjon av baksiden kan resultere i et brudd i ryggsøylen, som i sin tur vil føre til lavere ryggsmerter

Bakteriell infeksjon

En bakteriell infeksjon kan oppstå i ryggmargen, bein eller disker som følge av en skade, operasjon eller injeksjonsbehandlinger. Dette kan være årsaken til smerter i korsryggen.

Behandling Alternativer

Kirurgi er sjelden gunstig, og behandlingsalternativene spenner fra paracetamol og ibuprofen, varme pakker og resten til fysioterapi. Det er vanligvis anbefalt å hvile en kort periode, men bevegelsen kan hjelpe musklene opprettholde sin styrke og hjelp i helbredelsesprosessen.