Digidexo.com

Hva er farene ved en CAT Scan til en pjokk?

Hva er farene ved en CAT Scan til en pjokk?


En CAT (CT) scan bruker røntgen for å ta bilder av innsiden av kroppen din. CT-skanning er brukt hos barn og voksne til å diagnostisere skader, infeksjon eller sykdom i nesten alle deler av kroppen. For foreldre, kan utsiktene til sin smårolling å ha en CT scan føre til bekymring og angst. Fordi CT bruker røntgenstråler, fargestoffer og foregår i et lukket rom, foreldre er ofte bekymret for risiko og bivirkninger av den diagnostiske eksamen.

Dreven stråling

Mengden av stråling som produseres av en CT-skanning er vesentlig mer enn for en standard røntgen. På grunn av dette, er sykehus og bildebehandling sentre bedt om å følge nøye med CT-skanning gitt til småbarn. Noen anlegg har blitt funnet å administrere voksen størrelse stråledoser til småbarn eller gitt dem eksamener som er for bred. Småbarn er spesielt sårbare for stråling fra CT-skanning og deres kropper og hjerner er fortsatt i utvikling og kan bli negativt påvirket av stråling.

Økt kreftrisiko

Den største bekymringen med pjokk CT-skanning er den økte risikoen for kreft. Ifølge Cook Barnas Health Care System, er det ingen bevis for at stråling fra CT fører til kreft, men det har vært studier av store populasjoner som viser CT-skanning kan føre til en liten økning i risiko for å utvikle kreft med om lag 0,05%. Jo flere skanninger en pjokk har over hans levetid, desto større hans risiko for å utvikle kreft.

Allergisk reaksjon

En CT-skanning krever pjokk gis et fargestoff eller kontrast materiale oralt, rektalt eller gjennom en injeksjon. Dette materialet belyser vev, organer og blodårer som undersøkes. Det er mulig fargestoffet kan forårsake en allergisk reaksjon hos noen småbarn. Reaksjonen kan føre til elveblest eller kløe som kan vare i flere minutter eller timer. I mer alvorlige tilfeller kan fargestoffet forårsake pusteproblemer eller hevelse i hals og kropp.

Anestesi Komplikasjoner

For en CT scan for å være vellykket, må pjokk lå helt stille. Noen maskiner kan fullføre en skanning i noen sekunder mens andre kan ta opptil 45 minutter. Småbarn må holdes i ro mens CT scan blir gjort, som er noen ganger nesten umulig. Småbarn kan gis bedøvelse eller et beroligende middel for å hjelpe dem gjennom eksamen. Milde bivirkninger av medisinen kan føre til kvalme, oppkast eller svimmelhet i noen småbarn. Flere alvorlige bivirkninger inkluderer en unormal hjerterytme eller blodtrykk, og sterke smerter.