Digidexo.com

Diett for Infectious kolitt

Infeksiøs kolitt er en betennelse i tykktarmen forårsaket av viral eller bakteriell infeksjon. Som kroppen din kamper av infeksjonen, slimhinnen i tykktarmen blusser opp og fører til fordøyelsesproblemer. Disse symptomene kan omfatte diaré, kvalme, magesmerter og oppblåsthet. En forsiktig diett kan hjelpe deg å lindre disse ubehagelige symptomer.

Diett for å unngå

Visse matvarer er sikker på å forverre symptomene på smittsom kolitt. Koffein og alkohol er vanlige gjerningsmennene, forverre en betent tykktarm. For å unngå økt gass, holde seg borte fra brokkoli, bønner og kål. Melk og melkeprodukter kan føre til gass og diaré, så nyt disse matvarene i forsiktig moderasjon. Krydret mat kan øke tarmbetennelse, forverring dine kolitt symptomer.

Diet å oppsøke

Smittsomme kolitt symptomene kan kontrolleres og lettet av visse matvarer. Et høyt fiber diett er nøkkelen; fiber regulerer og fremmer sunn fordøyelse, så se etter fiberrike matvarer som nøtter, frø, hele korn brød og tørket frukt. Også har noen studier vist at linfrøolje og fiskeolje kan redusere betennelse i tarmslimhinnen. Du kan finne disse kosttilskudd på en dagligvarebutikk eller helse-butikken.

Meal Frequency

I stedet for tre store måltider om dagen, prøver å spise flere små måltider i løpet av dagen. Ved å gi din kolon små, gjentatte porsjoner med mat, du gjør jobben sin så mye enklere. Dette bør redusere symptomene og forbedre fordøyelsen helse.