Digidexo.com

Personlig hygiene tips for barn

Personlig hygiene tips for barn


Ifølge Hygiene Expert nettsted, kroppen din image og omsorgen du gir for det påvirke din selvfølelse, motivasjon og selvtillit. Undervise barn om personlig hygiene bør starte i svært ung alder. Å ha en åpen kommunikasjon med barnet ditt er viktig. Ved å praktisere god hygiene, reduserer barnet risikoen for å bli syk, spre sykdommer og blir mobbet på skolen.

Ta et bad

Som forelder, kan du motivere deg barnet å ta et bad ved å gjøre bad tid moro ved å inkludere badeleker, morsomme formede såper og boblebad. Mens bading barnet ditt, kan du inspisere ham for eventuelle skader, sår eller utslett. Vis barnet ditt hvordan du rengjør seg selv ved å vaske hele kroppen, inkludert hans ansikt, armhulene, føtter, hender og underlivet. Tidsplan bad tid på samme tid hver dag så det blir en del av ditt barns rutine og ikke en aktivitet som oppleves som et avbrudd i spilletid.

Oral Care

Barnet bør pusse tennene to ganger om dagen --- en gang om morgenen og deretter før du går til sengs. God munnhygiene kan holde hulrom i sjakk, og ved å hjelpe barnet i å pusse tennene, vil han lære hvordan du gjør det selv. For å oppmuntre til god munnhygiene, har barnet ditt plukke sin egen tannbørste i butikken. Du kan finne myke tannbørster med tegneseriefigurer på dem rett i din dagligvarebutikk eller apotek. Alderstilpasset tannkremer i ulike barnevennlige smaker kan også bidra til å gjøre tannpuss en hyggelig opplevelse. Få barnet vant til å gå til tannlegen på et tidlig alder, slik at regelmessige kontroller bli rutine.

Vaske hendene

Oppmuntre barnet ditt til å vaske hendene før du spiser, etter bruk av toalettet, etter å ha spilt eller klappe dyr er viktig. Ifølge Education.com, hender som ikke er vasket riktig er de viktigste bærere av infeksjoner. Plasser en krakk foran vasken for å gi barnet ditt lett tilgang til såpe og vann. Gi papirhåndklær til å tørke hendene etter vask dem. Belønn barnet ditt med klistremerker for å praktisere god hygiene. Det vil motivere ham til å fortsette det gode oppførsel.

Good Hair Care

Barnets hår bør vaskes en gang eller to ganger i uken, ifølge Education.com. Du kan kjøpe tårefrie sjampo i ditt apotek for å gjøre prosessen litt enklere. Etter vask barnets hår, bør du bruke en bred kam å gre gjennom barnets hår. God hårpleie vil gjøre tidlig deteksjon av hodelus lettere slik at du kan behandle det deretter.