Digidexo.com

Komplikasjoner av baby tenner Knocked Out

Baby tenner faller ut for å gi plass for permanente tenner er en normal overgangsrite for barn. Imidlertid kan komplikasjoner oppstår når disse tennene kommer ut for tidlig ved å bli slått ut. Selv om disse tennene har falt ut uansett, er det likevel viktig å gå se ditt barns tannlege med en gang, som visse komplikasjoner kan oppstå fra en slått ut babyen tann.

Aspirasjon of the Tooth

Hvis et barn baby tann er slått ut, er det første som må gjøres sikre at tannen ikke ble pustet inn av barnet. Det kan bli sittende fast i barnets hals. Det er viktig å se en barnelege i tilfelle at du ikke finner tannen.

Avstandsproblemer

Baby tenner gi rom for underliggende permanente tenner. Normalt når en baby tann faller ut, kommer en permanent tann opp i stedet kort tid etter. Når en baby tann er slått ut, kan den plassen som var reservert for den permanente tannen fylles ut av de omkringliggende tennene. For å forhindre dette, vil en tannlege satt i et mellomrom vedlikehold i stedet for den slås ut tannen. Dette vil holde plassen inntil barnet permanente tannen kommer inn.

Talevansker

Midlertidige tale problemer kan oppstå hvis én av de fire foran baby tenner er slått ut. Dette gjelder spesielt hvis tennene blir slått ut før et barn har mestret tale. Men disse tale problemer er midlertidige og bør gå bort når barnets permanente tennene kommer inn.

Skade på permanente tenner

I noen tilfeller kan den underliggende permanente tannen blir skadet når babyen tann ovenfor det blir slått ut. Dette skjer vanligvis når tannen er en av fortennene. Det forekommer i så mange som 75 prosent av tilfellene, selv om andelen synker til 18 prosent hvis barnet er over fem. Også, prøver å passe slått ut babyen tann i støpselet kan skade permanent tann under.

Tann Fragments

Noen ganger er fragmenter av en tann igjen i gummien når den er slått ut. Det er viktig å se en tannlege snart etterpå slik at hun kan sørge for at hele tannen har kommet ut. Tann fragmenter kan føre til komplikasjoner når de permanente tennene prøve å presse gjennom.