Digidexo.com

Diett for Crohns disese

Crohns sykdom forårsaker betennelse i fordøyelseskanalen og tarmer. Symptomer på tilstanden hyppige løs avføring, magesmerter og vekttap. Det er vanligvis diagnostisert i alderen 20 og 30. Sykdommen kan være sporadisk, og en person kan selv gå inn i remisjon i lange perioder. Riktig kosthold kan være gunstig i å kontrollere symptomer og forebygge komplikasjoner av Crohns sykdom. Likevel, Mayo Clinic anbefaler at det er ingen direkte bevis for at inntak av bestemte matvarer forårsaker sykdommen. Kosten planer bør tilpasses individuelt for hver person.

Mat Diary

Hold en journal og registrere hva du spiser daglig. Rekord mattilbudet for hvert måltid og snacks og hva symptomene var filt. Studie for å se om en lenke kan gjøres mellom fakkel-ups og bestemte matvarer. Ikke eliminere matvarer etter en blusse opp. Fakkel-ups må gjentas etter samme mat over flere uker. Når identifisert, unngå eller begrense disse utløse mat for å redusere symptomer på Crohns sykdom. Ta tidsskriftet til regelmessig medisinsk avtaler for å få meninger fra en medisinsk faglig.

Meieri Foods

Redusere eller begrense meieriprodukter som melk, iskrem, ost og yoghurt. Kroppen kan ha problemer med å bryte ned laktose enzymet. Laktose produkter som Lactaid kan brukes til å lindre symptomene, ifølge Mayo Clinic.

Fet mat

Unngå eller redusere fet mat. Kroppen kan ikke være i stand til å absorbere mat med høyt fett; fettstoffer kan bevege seg gjennom tarmen og forårsake diaré og løs mage. Smør, margarin og fast-food elementer bør unngås.

Fiberrik mat

Velg alternative måter å forberede high-fiber matvarer, som frukt og grønnsaker. Økt fiber kan forårsake alvorlige magesmerter og løs avføring. Bake eller damp grønnsaker i stedet for å spise dem rå.

Væsker

Øke mengden av væske som forbrukes. Den Crohns og kolitt Foundation of America foreslår å drikke en halv unse per kilo kroppsvekt. En bivirkning av diaré er alvorlig dehydrering. Husk å øke væske i varmt eller varmt vær. Nippe alltid drikker sakte og ikke svelge for å unngå økt oppblåsthet og gass.

Profesjonell hjelp

Arbeid med en kostholdsekspert for å sikre at du får tilstrekkelig ernæring. Bruk journal og diskutere hva de vanlige matvaner er. Kostholdsekspert kan avgjøre om du får den anbefalte daglige verdien av næringsstoffer, vitaminer og mineraler for din alder og kjønn.