Digidexo.com

Hvordan erstatte zelnorm

Zelnorm var merkenavnet på et stoff produsert og markedsført av Novartis til mars 2007 som en behandling for irritabel tarm syndrom (IBS) og kronisk forstoppelse. Stoffet var ikke effektive for behandling av menn med irritabel tarm-syndrom, selv om Food and Drug Administration, i samarbeid med Novartis, startet et program for å behandle et begrenset antall pasienter med IBS i krisesituasjoner. Stoffet er ikke lenger tilgjengelig for andre pasienter.

Hvordan erstatte zelnorm

•  Snakk med legen din, som kan vurdere tilstanden din og gå over behandlinger som kan erstatte zelnorm.

Unngå mat kjent for å forverre IBS. Disse inkluderer høy-fett matvarer, meieriprodukter, sjokolade, kullsyreholdige og alkoholholdige drikker, og koffein.

Spis matvarer kjent for å lette symptomene på IBS, inkludert frukt, grønnsaker og hele korn brød.

Prøv å håndtere stress i livet ditt. Stress er en viktig faktor i å utløse og forverre IBS.

vurdere å behandle IBS med en blanding av indirekte medisiner, for eksempel avføringsmidler, i samråd med lege. Avføringsmidler lette forstoppelse og IBS. Legemidler for å redusere kolon spasmer er også tilgjengelig. I noen tilfeller kan en lege foreslå en antidepressant å avlaste stress og magesmerter.

For en nødssituasjon som er livstruende eller krever sykehusinnleggelse, FDA har opprettet et behandlingsalternativ som kan bli vurdert av legen din. Besøk www.fda.gov/cder.

Hint

  • Ikke selvmedisinering hvis du har IBS. Snakk med en lege om laging et behandlingsregime som er riktig for deg.