Digidexo.com

Normal kroppstemperatur for babyer

Den "normale" menneskelige kroppstemperatur har lenge vært holdt for å være 98,6 grader Fahrenheit. Men dette tallet er rett og slett en målestokk først etablert i det 19. århundre av en tysk lege som analysert mer enn 1 million armhulen temperaturmålinger fra 25.000 pasienter. Kroppstemperaturen kan variere fra person til person, og den kan også endres i løpet av dagen. I babyer, kan variasjonen være enda større, fordi deres små kropper har vanskeligere for å regulere temperaturen. Men det er en generelt akseptert spekter av normale temperaturer for babyer som du skal lystre.

Normal temperatur

Normal temperatur for en baby faktisk er avhengig av hvilken metode du bruker for å måle det. Den 98,6 benchmark er generelt for temperaturer tas oralt, men du kan ikke måle temperatur på denne måten i en baby. De to vanligste måter for å måle temperaturen hos babyer er rektalt eller i øret. Ifølge den kanadiske Paediatric Society, er normal kroppstemperatur i en baby mellom 97,9 og 100,4 grader Fahrenheit. Målt i øret, normal temperatur varierer 96,4 til 100,4 grader Fahrenheit.

Betydning

Kroppstemperaturen er viktig fordi det kan være en indikator på helseproblemer. Selvsagt kan en feber (mer enn 100,4 grader Fahrenheit i spedbarn) være et tegn på en infeksjon eller annen sykdom. En høy temperatur kan også være en indikator på hypertermi, en alvorlig tilstand der kroppen blir overopphetet. Motsatt, en temperatur som er lavere enn normalt, spesielt hvis det er vedvarende, kan være et tegn på alvorlig sykdom eller hypotermi.

Benchmarks

The Mayo Clinic tilbyr flere temperatur benchmarks hvor foreldrene bør søke lege eller råd. Hos spedbarn under 3 måneders alder, bør enhver feber på 100,4 grader Fahrenheit eller høyere rapporteres til en lege. For babyer eldre enn 3 måneder, er benchmark 102 grader. Nyfødte som har en rektal temperatur på mindre enn 97 grader bør også bli sett av en lege.

Måling av temperatur

Det er tre hovedmåter å måle kroppstemperatur hos spedbarn: rektalt, i øregangen eller under armen. Rektale temperaturer er de mest nøyaktige, med temperaturer som er tatt i øregangen neste mest nøyaktige. Den minst nøyaktige metoden er å ta temperaturen under armen, også kalt en aksillær temperatur lesing. Tar en muntlig temperatur er generelt ikke anbefalt eller mulig med spedbarn og små barn.

Advarsel

Selv om flere mindre ting, for eksempel tenner eller en immunisering kan føre til feber hos spedbarn, er det viktig for deg å overvåke barnet dersom hun har en høyere temperatur enn normalt. Spedbarn kan bli bli alvorlig syke veldig fort, så hvis barnet ditt viser noen symptomer i tillegg til feber, for eksempel kramper, slapphet, pusteproblemer, konstant oppkast eller diaré, ta henne å se en lege med en gang.