Digidexo.com

Første tegn på nyreproblemer

Første tegn på nyreproblemer


Nyresykdom er en vanlig forekomst i eldre mennesker, mange av dem opplever en generell oversikt over organfunksjon. Nyresykdom kan være forårsaket av infeksjoner, parasitter, kreft, amyloidose, inflammasjon, autoimmun sykdom, trauma, reaksjon til toksiner eller en medfødt forstyrrelse. For sykdommen å bli skikkelig behandlet, er det viktig å gjenkjenne tidlige tegn på nyresykdom og se en lege for behandling.

Vann og Urinering

En av de første tegn på en nyre problem er økt tørste ledsaget av økt vannlating. Nyrene tjene som filtre for kroppen, rengjøring toksiner ut av blodet og å sende dem til urinveiene; funksjonsfeil nyrer føre giftstoffer for å bli værende i blodet. Kroppen forsøker å motvirke dette ved å fylle seg med vann for å "vaske ut" giftstoffer. Økt Vanninntak fører til økt vannlating.

Blod i urinen

Blod i urinen betyr at nyrene er ødelagt. Nyrene fører direkte til urinrøret, slik at skade på nyrene viser seg først via urinen. Blodet kan skyldes kreft, parasitter, traumer, et brudd eller enkle degenerasjon av nyrene. Hvis du oppdager blod i urinen din, søke behandling umiddelbart.

Tretthet og depresjon

Som nyrene slutter å gjøre jobben sin, kroppen blir oversvømmet med giftstoffer. Dette fører naturlig til en mangel på energi og utholdenhet. Nyrene er også ansvarlig for å slippe erytropoietin, som signaliserer kroppen til å produsere røde blodceller. Når nyrene slutte å slippe erytropoietin og færre røde blodlegemer er opprettet, begrenser det kroppens evne til å transportere oksygen fra lungene til kroppen, noe som resulterer i depresjon og energinedgang.

Hevelse

Mennesker som opplever nyresvikt varsel overdrevet hevelse ikke bare i nyrene, men også i sine ekstremiteter. Væske som skal passere gjennom nyrene i filtreringsprosessen i stedet akkumuleres og fører til forstørrede og såre nyrer. Den ekstra væske akkumuleres også i hender, håndledd, ankler, føtter og ben.