Digidexo.com

Herpes Eye infeksjon behandling og Helvetesild

Helvetesild er forårsaket av en reaktivering av varicella zoster-virus (VZV), som er et av de humane herpes virus. Dette viruset er også ansvarlig for vannkopper. I noen tilfeller kan dette innebære infeksjon i øyet.

Identifikasjon

Helvetesild, også kjent som herpes zoster, er en tilstand som kalles herpes zoster ophthalmicus (eller okulær helvetesild) når den påvirker øyet, i henhold til American Society uveitis.

Effekter

Herpes zoster ophthalmicus kan føre til konjunktivitt med slimete, puss og betennelse i episclera, hornhinne og uvea (lag av øyet), ifølge American Academy of Family Physicians (aafp).

Betraktninger

Når en pasient er antatt å ha øye involvering av helvetesild, bør hun se en øyelege (øyelege), ifølge aafp.

Behandling

Behandling for herpes zoster ophthalmicus varierer ut fra hvilken del av øyet blir påvirket, men generelt omfatter antivirale medisiner og øyedråper som smører eller Utvid øyet eller som inneholder en anti-inflammatorisk kortikosteroid, ifølge American Uveitis Society.

Komplikasjoner

Kirurgi kan være nødvendig for å avlaste trykk i øyet eller for å beskytte mot skade på hornhinnen (noe som kan føre til blindhet), i henhold til American Society uveitis.