Digidexo.com

Hvordan du kan redusere høyt kaliumnivå

Hvis du tilbringer hele dagen noshing på bananer, bønner og jordbær har du sannsynligvis tror du er en ganske frisk person. Men, disse godt-for-deg-matvarer har én ting til felles som kan faktisk være dårlig for helsen; de er alle høyt kalium matvarer og for mye kalium (en tilstand som kalles hyperkalemi) kan være skadelig. Ifølge Cleveland Clinic, tegn på høyt kalium inkluderer "svakhet, generelt ubehag, kvalme, diaré, smerter og muskelsvakhet. Disse bivirkningene kan utvikle seg til lammelser, en redusert evne til å urinere og en langsom eller uregelmessig hjerterytme." Bruk disse tipsene for å redusere kalium hvis du tror din i fare for hyperkalemi.

Hvordan du kan redusere høyt kaliumnivå

Hvordan du kan redusere høyt kaliumnivå

Kok grønnsaker og frukt i vann.
Ifølge Cleveland Clinic, bidrar dette til å redusere sine kalium innhold.

Unngå salterstatninger.
Salt-erstatningsprodukter ofte er laget utelukkende av kalium. Hvis du er i faresonen for høyt kalium eller har høye nivåer av kalium ikke bruker salterstatninger.

Kutte ned på konservert mat.
Frosne forretter bruke konserveringsmidler for å holde maten frisk over tid. Disse konserveringsmidler ofte inneholder høye nivåer av kalium. Igjen, sjekk mat etiketter før du kjøper og forbruker frosne forretter.

Hold oversikt over maten du spiser.
Skrive ned maten du spiser hver dag i en food journal er en god måte å overvåke kaliuminntak. Skriv ned mat / måltid og mengden av kalium den inneholder. Sjekk maten etiketten eller slå det opp på nettet for å finne ut sin kalium innhold.