Digidexo.com

Binge Eating Disorder Prognose

Binge spiseforstyrrelse er en ødeleggende, men behandles lidelse og er mer vanlig enn de fleste tror. Det involverer anfall av å spise for mye og ukontrollert, en atferd som kalles overspising. De som har det ofte føler skamme seg over sin oppførsel og lider med en rekke følelsesmessige og fysiske symptomer.

Definisjon

Binge spiseforstyrrelse er en psykiatrisk lidelse som innebærer hyppige episoder av å spise langt forbi metning eller komfort på grunn av emosjonelle triggere, en atferd som kalles overspising. Til den personen som har sykdommen de binges føler ustoppelig. De skjuler ofte sin atferd ut av skyld eller skam, og kan spise normale mengder eller restriktivt i nærvær av andre.

Prevalens

Binge eating disorder påvirker anslagsvis 1-5 prosent av den generelle befolkningen, og rammer flere kvinner enn menn. Siden mange tilfeller gå undisclosed, er det vanskelig å fastslå nøyaktig hvor mange mennesker kjemper sykdommen.

Årsaker

Overspisingslidelse kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert genetikk, compulsive slanking, mangel på alternative mestringsferdigheter (folk ofte slår til mat for stress, noe som kan utløse sykdommen) og press fra seg selv eller andre.

Behandling

Lidelsen er best behandles gjennom en kombinasjon av atferdsterapi, som omhandler selve Bingeing atferd, og interpersonlig terapi, hvor de følelsene som utløser tvangshandlinger er adressert. Ernæringsterapi anbefales også, og ved enkelte anledninger medisiner er foreskrevet for å hjelpe administrere impulsen til binge eller den underliggende depresjon.

Langtidseffekter

Hvis venstre ubehandlet, kan binge spiseforstyrrelse føre til forverring av depresjon, angst, fedme, hjertesykdom, stoffskifteproblemer og / eller diabetes. Den gode nyheten er at alle disse forholdene er mulig å behandle og forebygges hvis spiseforstyrrelse er adressert og behandlet. Behandling er tilgjengelig, og bør søkes.

Slik får du hjelp

Hvis du føler at du eller en du er glad lider av overspisingslidelse, ta kontakt med din fastlege og en betrodd terapeut. Mange lokalsamfunn tilbyr gratis støtte grupper også, hvis forsikring eller økonomiske situasjoner gjør oppnå behandling vanskelig.