Digidexo.com

Hvordan ta vare på svømmer øre

Hvordan ta vare på svømmer øre


Når det kommer vann i øret, kan det bringe bakterier eller sopp med det og forårsake en infeksjon som resulterer i svømmer øre - en infeksjon i det ytre øret. Mens svømmer øre klarner vanligvis seg opp etter noen dager, her er noen måter å behandle ubehag.

Hvordan ta vare på svømmer øre

For å bidra til å rydde opp en mild infeksjon, bruker en blanding av like deler isopropyl alkohol og hvit eddik i øregangen etter bading eller dusjing. Tips hodet til den ene siden slik at berørte øret vender mot taket, legger du et par dråper av blandingen i øret ved hjelp av aa dropper, så tips hodet den andre veien for å la blandingen renne ut.

Ta aspirin (for voksne), ibuprofen eller paracetamol hver 4 til 6 timer for eventuelle symptomer på en mild infeksjon, for eksempel ubehag eller feber.

Påfør mild varme, med en varmeflaske eller en varmepute, for å bidra til å redusere smerte.

Kontakt legen din hvis tilstanden ikke blir bedre i løpet av 24 timer, kjertler i nakken blir hovne, ørene begynner å renne en melkeaktig væske, eller du opplever svimmelhet eller øresus.

Hint

  • Symptomer inkluderer kløe, ubehag og hevelse i den ytre øregangen, som vanligvis er øm å ta på.
  • I løpet av helbredelsesprosessen, holde vannet ut av ørene. Rengjør dem ved å pakke fingeren i en myk klut og tørke forsiktig ytre øret området. Unngå å bruke instrumenter eller bomullspinner for å fjerne ørevoks.
  • Ikke legg noen dråper i øret hvis du har mistanke om en perforert trommehinne.
  • Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.