Digidexo.com

Naturlig mat som øker mental energi

Visse naturlige matvarer forbedre hjernens ytelse resulterer i økt energi, vitalitet og mental skarphet.

Fakta

Selv om hjernen utgjør bare to prosent av kroppsvekten, det brenner 20 prosent av kroppens daglige kaloriinntak og krever spesifikke næringsstoffer for optimal ytelse. Spise mat rik på disse næringsstoffene vil øke energi og mental årvåkenhet samt øke motstand mot stress. Antallet er like viktig som kvalitet. Dongsheng Cai of Wisconsin-universitetet publiserte en studie i 3. oktober 2009 utgaven av tidsskriftet, "Cell", hevder at hjernen kan reagere på overflødig mat som om det var et patogen. Michael Green av Aston University i England er enig og foreslår å spise "hyppigere, men mindre måltider."

Brain Food

The Franklin Institute Online, Ressurser for Science Learning, utviklet en tredimensjonal "Brain Food Pyramid" som illustrerer at Omega-3 fettsyrer bygge hjernen, proteiner styrke evnen til de ulike delene av hjernen til å arbeide sammen, Karbohydrater drivstoff det, og mikronæringsstoffer beskytte den.

Egg

Eggeplommer inneholder kolin, et næringsstoff består av to fettlignende molekyler som hjernen trenger for å fungere godt. Kolin Mangel er forbundet med Alzheimers sykdom.

Spinat

Spinat kan forbedre mental kapasitet og motoriske ferdigheter samtidig beskytte hjernen fra oksidativt stress.

Cranberries

Cranberries hjelpe til å forbedre hukommelsen, balanse og koordinasjon og beskytte hjernen mot frie radikaler (oksidativ skade opprettes når cellene bruker oksygen).

Generelle retningslinjer

Eksperter på psykologi i dag råd til å "tenke farge" når du handler produsere isle. Den generelle regelen fra The Brain Power Diet på deres hjemmeside (www.psychologytoday.com) er "noe fargerike er hjernen mat, lastet med vitaminer, mineraler og fytokjemikalier som holder hjernen helse og forbedre mental yteevne."