Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Ménières sykdom

Hvordan diagnostisere Ménières sykdom


Ménières sykdom er en komplisert tilstand; leger fortsatt ikke kan fortelle oss hva som forårsaker det. Symptomene på tilstanden, som inkluderer vertigo angrep, øresus og press på ørene, også er funnet i andre forhold. En nøyaktig diagnose av Ménières sykdom kan kreve mange besøk til flere forskjellige spesialister.

Hvordan diagnostisere Ménières sykdom

•  Fyll ut en detaljert anamnese med din fastlege. Legen vil stille spørsmål om blodtrykket, kolesterolnivået og om du har diabetes. Disse forholdene kan etterligne symptomene på Ménières sykdom under visse omstendigheter.

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt en allergisk reaksjon, en alvorlig infeksjon eller øyeskader. Siden øyne, ører og hals er nært koblet til, kan andre sykdommer har symptomer som ligner på Ménières sykdom.

Få en full øre eksamen. Legen vil se inn i ørene, samt utføre en hørselstest. Hvis du opplever en følelse av trykk i ett av ørene dine, må du huske å fortelle legen din. Vær også oppmerksom på om du har noen ringing eller tinnitus i ørene. Pass på at legen bemerker de eksakte frekvenser som du har problemer med hørsel, fordi det er viktig å ha et presist portrett av midlertidig hørselstap å diagnostisere Ménières sykdom.

Ha Magnetic Resonance Imaging (MRI) gjort. En MRI skaper et klart bilde av skallen din. Dette er gjort slik at legene kan se etter noen hjernen lidelser, svulster eller hjernevev skade. Slike hjernen problemer kan skape vertigo angrep som mange Ménières pasienter opplevelse.

Få en roterende stol test. Testen er enkel. Du vil bli bedt om å sitte i en spesiell stol som roterer i en sirkel. Et okular vil måle hvor øynene reagerer på bevegelse. Maskinen måler hvor svimmel du får. Personer med indre øre problemer, som de vanligvis på Ménières pasienter, vil få mindre svimmel enn vanlige folk.

Hint

  • Ménières sykdom er sjelden, så det er sannsynlig at legene vil oppdage en annen årsak til symptomene dine, som behandles tilstanden høyt blodtrykk.
  • Du vil sannsynligvis nødt til å gå til et stort sykehus for å få en roterende stol test. Denne del av utstyret er så dyrt, mange leger har til å dele den.