Digidexo.com

Hvordan fortelle om din kontakt linse faller ut

Hvordan fortelle om din kontakt linse faller ut


Mange synshemmede individer velge den stil og brukervennlighet av kontaktlinser, ofte referert til som kontakter. Gjennom årene har kontakter avanserte i design og komfort. Myke kontaktlinser, som først ble markedsført i USA i 1970-årene, kommer i varierende farger og kan brukes i lengre perioder. Selv når linsene er riktig montert, er avgjørende forsvarlig håndtering av kontakter. Blinker eller gni linsen ut av eller rundt øyet kan gi irritasjon, infeksjon og tåkesyn. Så hvordan kan du fortelle om din kontaktlinse faller ut?

Hvordan fortelle om din kontakt linse faller ut

Lukk hvert øye og fokusere på et objekt med det andre øyet å si hvilken som er blitt berørt. Deretter nøye se ned og rundt deg for den utviste linsen. Dårlig eller tåkesyn er første indikasjon på at et objektiv kan ha falt ut.

Bruk et speil for å sjekke det berørte øyet. Linsen kan være tørket til innsiden av øyelokket, bort fra hornhinnen. I dette tilfellet, med rene hender, forsiktig gni toppen av øyelokket å arbeide linsen tilbake ned over hornhinnen. Eller, må du skylle med kontaktlinse re-wetting dråper eller saltvann for å løsne objektivet.

•  Kontroller kontaktlinsetilpassing ved å fjerne den og sjekke for riktig "bolle" form før du setter den i øyet. En grunn for linsen faller ut av øyet er passende. De fleste myke kontaktlinser er fargede myk blå for å gjøre dem lettere å se. Kontaktene dine kan også ha bokstaver eller tall for å indikere riktig side når du setter inn. Hvis kontaktene dine ikke holder seg på plass, kan du se din øyelege for en skikkelig montering.

Hint

  • For kontaktlinsebrukere, er oksygen gjennomtrengelighet nøkkelen til optimal øyehelse. Jo flere jo bedre, så ikke sove i kontaktene dine med mindre de er spesifikt foreskrevet utvidet slitasje kontaktlinser. La dine øyne "puste".
  • Ikke bruk spytt eller vann fra springen for å rengjøre kontaktene dine, som de kan forårsake infeksjoner. Bruk kontaktperson objektivrensevæske eller vanlig saltvannsoppløsning. Rene, skyll og tørk kontaktlinseetui med hver bruk og lagre objektiver i frisk løsning.