Digidexo.com

Glykemisk indeks Vekttap

Glykemisk indeks måler virkningen at matvarer har på blodsukkernivået. De lavere verdi matvarer på listen har en mindre innvirkning på blodsukkeret og høyere tall indikerer en større effekt. Glykemisk indeks er ikke den eneste aspekt av ernæring som må overvåkes for å gå ned i vekt effektivt, men det er et verktøy som kan hjelpe slankere gjøre gode valg på et vekttap program.

Blodsukker og vekttap

Blodsukkernivået har en stor innvirkning på vår evne til å miste vekt effektivt. Kroppen fordøyer karbohydrater og konverterer disse matvarene til glukose. Glukose er en kilde til energi for kroppen og det påvirker hvor fornøyde våre lyster etter å ha spist. Glukose nivå har også en innvirkning på om kroppen forbrenner fett i kroppen eller lagrer den som nøds energi.

Velge lav glykemisk indeks Foods

Glykemisk indeks er et verktøy som fordeler et vekttap program for å finne ut hvilke matvarer har minst innvirkning på blodsukkeret. Matvarene på listen er scoret mellom ett og ett hundre med hundre å være nummer tildelt ren glukose.
Indeksen hjelper dieter ta bedre karbohydrat valg. Verktøyet hjelper dieters velge mat som vil holde blodsukkeret håndterlig og kroppen vil brenne overflødig lagret fett.

Appetitt kontroll

Matvarer som har en lavere glykemisk indeks verdi også en tendens til å gi en følelse av fylde for en lengre periode. For dieters som sliter med appetitt kontroll, disse matvarene er bedre valg for en godt avrundet vekttap måltid plan. De lavere verdi matvarer hjelpe slankere til å spise mindre og gå ned i vekt.

Balansert kosthold

Den glykemiske indeks er ikke den eneste faktor i en sunn vekttap. Velbalanserte dietter inneholder 30 prosent av kaloriene fra magre proteinkilder og 30 prosent av kaloriene fra fett. Karbohydrater på en godt balansert program bør være 40 prosent av totale kalorier. Velge lav glykemisk mat for disse kaloriene vil holde blodsukkeret innenfor sunne nivåer.

Mosjon og Glukose

Trening har en dramatisk innvirkning på blodsukkernivået. Under trening, kroppen krever mer energi og brenner overflødig blodsukker å levere den ekstra energien. Dette fører til blodsukkernivået skal droppes under og etter trening.
Snack før anstrengende aktivitet for å sikre at blodsukkernivået ikke slippe for lavt. Diabetikere overvåke blodsukkeret før anstrengende aktivitet eller planlegger å trene etter en matbit eller et måltid for å holde blodsukkeret på et normalt nivå.