Digidexo.com

Hvordan beregne BMI i en Kvinne

The Body Mass Index (BMI) er en måling som sammenligner høyden til vekt. Det er ofte brukt for å avgjøre om en person har en sunn vekt for hans eller hennes høyde. Ifølge National Heart Lung and Blood Institute, voksne med en BMI på under 18,5 regnes som undervektig. De med en BMI på 18,5 til 24,9 er normalt. De med en BMI på 25 til 29,9 er overvektig. Og de med en BMI på over 30 er overvektige. (Ref.1.) Finne din BMI vil hjelpe deg å finne ut hvor mye du bør veie. BMI brukes på samme måte for både menn og kvinner.

Hvordan beregne BMI i en Kvinne

Målinger

•  Hold pennen og stå med ryggen til veggen. Stå rett opp, men ikke overdrive din høyde. Bruke pennen til å lage et merke på veggen på nivå med hodet.

Bruk målebånd for å beregne avstanden mellom gulvet og merket du har gjort, helst i centimeter, selv inches vil fungere også. Skriv denne målingen på et stykke papir, og merk den "Høyde".

Step på skalaen og registrere vekten din, helst i kilo. Hvis du målte høyden din i inches, bare bruk pounds; dette vil hindre ytterligere komplikasjoner senere. Skriv denne målingen på papiret og merk den "Weight". For å sikre nøyaktighet, veie deg uten tunge klær og uten sko, og legg vekten på et flatt, hardt underlag.

Beregninger

Bruk kalkulatoren til torget din høyde måling. Skriv dette på papiret som "Høyde Squared."

Hvis du målte deg i inches og pounds, går du videre til trinn 3. Hvis ikke, hopper du over trinn 3 og dele vekten din med høyden din kvadrat. Skriv dette ned og merk den "BMI."

Multipliser vekten din med 703 ​​og dele på høyden din kvadrat. Skriv resultatet ned som "BMI."

Sammenlign din BMI til utvalg av indekser ovenfor for å finne ut om du er undervektig, normal, overvektig eller fete.