Digidexo.com

Hypoglykemi grunn binyreinsuffisiens

Hypoglykemi grunn binyreinsuffisiens


Binyreinsuffisiens er en tilstand der binyrene ikke produserer nok hormoner. Dette kan føre til en rekke symptomer, inkludert en alvorlig medisinsk nødsituasjon preget av hypoglycemia (lavt blodsukker).

Funksjoner

Noen ganger symptomene på binyreinsuffisiens plutselig forverres i en hendelse kjent som en Addison-krise. Hypoglykemi er en indikator for denne tilstanden, ifølge Mayo Clinic.

Typer

Andre indikasjoner på en Addison-krise omfatter lavt blodtrykk og høyt kalium, ifølge Mayo Clinic. Symptomer kan inkludere dyp smerte i korsryggen, midsection og ben, alvorlig diaré og oppkast, dehydrering og mistet bevisstheten, ifølge National endokrine og metabolske sykdommer Information Service (NEMDIS).

Identifikasjon

Selv om symptomene på binyreinsuffisiens ofte utvikler seg sakte over tid, rapporterer NEMDIS at den raske symptomer på en Addison-krise kan være første indikasjon på binyreinsuffisiens.

Behandling

Akutt behandling for en Addison-nødsituasjon omfatter intravenøs hydrokortison (en form av hormonet kortisol), saltløsning (salt) oppløsning samt dekstrose (sukker), ifølge Mayo Clinic.

Forebygging / løsning

For å begrense virkningen av Addison-kriser, anbefaler NEMDIS at personer med binyreinsuffisiens bære identifikasjon angivelse av dose kortisol nødvendig i en nødsituasjon. Personer med tilstanden som reiser bør bringe en dose av kortisol av samme grunn.