Digidexo.com

Hvordan lage en 30-Day Meny for en type 2 diabetiker

Opprette en diabetiker kosthold krever å gi pasienten en sunn balanse av stivelsesholdige matvarer, ikke-stivelsesholdige matvarer, protein og meieriprodukter. Denne dietten bør begrenses på karbohydrater på grunn av deres evne til å konvertere til sukker, som øker blodglukosenivåer (BGL). Ved å planlegge et måltid 30 dager i forveien og holde seg til dietten, kan du bidra til å redusere sjansene for uvanlig blodsukker pigger. Du bør også holde en food journal ved å skrive ned hva du spiser til hvert måltid, som en kostholdsekspert kan hjelpe deg med ditt måltid plan og overvåke hvordan enkelte matvarer påvirker kroppen din.

Bruksanvisning

Space spise ganger jevnt. Ujevne spise ganger kan destabilisere blodsukkernivået, noe som betyr at du trenger å spise hvert måltid rundt samme tid hver dag for å holde det i sjakk. Du kan spise fem-seks små måltider eller tre større måltider med små snacks mellom måltidene; Valget er opp til deg.

Bruk "Create Your Plate" planleggingsmetode. The American Diabetes Association (ADA) gir en plate planleggingsmetode for å bistå i å lage dine måltider. Ifølge nettstedet skal 50 prosent av tallerkenen din består av ikke-stivelsesholdige matvarer som de fleste grønnsaker. Den resterende halvparten av tallerkenen din er delt opp i to deler: en for kjøtt og en for stivelsesholdige matvarer. Disse stivelsesholdige matvarer inneholder brød, pasta, bønner, frokostblanding eller stivelsesholdige grønnsaker, inkludert poteter og grønne erter.

Inkluder frukt og meieriprodukter. Ifølge ADA, bør det daglige kostholdet har 2-3 porsjoner frukt og åtte gram lettmelk. Du kan også erstatte melken med fettfattig yoghurt. Selv om frukten har fruktose, et naturlig sukker, er det høy i vitaminer og næringsstoffer.

Bruk komplekse karbohydrater enn enkle karbohydrater. Enkle karbohydrater finnes i matvarer som inneholder raffinert sukker, som hvitt brød, pasta, desserter, sjokolade, syltetøy, kaker og brus. De bryter ned raskt uten å gi mye næring, og heve blodsukkernivået. Komplekse karbohydrater brytes langsomt ned, noe som får deg til å føle deg mett lenger, og gi kostfiber. Hel-hvete brød og pasta, bønner, bagels, havrekli og cornmeal er alle komplekse karbohydrater.

Unngå eller begrense bearbeidet mat. Bearbeidet kjøtt og matvarer er ofte høy i mettet fett og natrium, noe som kan øke risikoen for fedme og forårsake helsemessige komplikasjoner. Istedenfor å bruke smør eller margarin for å lage mat, bruke vegetabilske oljer som de er høy i sunt flerumettet fett. Forbered kjøtt ved grilling, baking eller broiling heller enn sauteing eller steking, da det kan øke BGL. Fisk, skinn kylling og kalkun er anbefalt over storfekjøtt og svinekjøtt.