Digidexo.com

Slag & språk Loss

Slag & språk Loss


Slagpasienter kan enten lide en mindre eller større slag. Et slag på begge nivå kan påvirke tale og språkforståelse. Det er viktig å utdanne deg selv på hjerneslag symptomer slik at hvis du observerer noen av disse, kan du være sikker på å søke rask legehjelp.

Identifikasjon

Ofte en person vil ha et mindre hjerneslag og har ingen anelse om at det skjedde. En endring i tale og tankeprosessen er et vanlig tegn på et slag. Vanligvis slagpasienter vil utvikle en plutselig talefeil, har problemer med å dele kongruente tanker eller etter en samtale, eller vil vise følelser som ikke korrelerer med fagstoffet i en samtale.

Fakta

Effektene som et hjerneslag kan ha på språket kalles afasi. Når venstre side av hjernen er skadet, en enkeltpersoner tale, lesing, skriving og lytteferdigheter er sannsynlig å bli kompromittert. Vanligvis, når høyre side av hjernen er skadet, andre faktorer enn tale er berørt. Hvis den høyre side av hjernen påvirkes av et slag, er slaget vanligvis ansett for å være alvorlige eller livstruende.

Oppløsning

Den beste måten å finne ut om en person har hatt et hjerneslag, er å ta dem til en lege så raskt som mulig. Noen tegn på hjerneslag inkluderer betydelige nummenhet, forvirring, problemer med å svelge, problemer med å gå, koordinering tap og synshemning.