Digidexo.com

Ivermectin behandling for skabb

Hvis du har vært plaget av en vedvarende og bestandig tilfelle av skabb, kan legen forskrive ivermectin å behandle den. Ivermectin brukes vanligvis til å behandle flere konkrete parasittinfeksjoner og infeksjoner, men det er ikke godkjent for behandling av skabb av Food and Drug Administration. Men mange leger fore ivermectin som et alternativ eller "off-label" behandling for skabb. Hvis legen vurderer ivermectin, er det noen fakta som du finner nyttige.

Hvorfor leger kan velge Ivermectin

Ivermectin kan gis peroralt som én enkelt dose, som gjør det mye enklere å administrere enn permethin. Ivermectin er ofte foreskrevet i klinikken eller institusjoner fordi det er lettere å distribuere. Det er også behandling av valget i tilfeller der immunsystemet er undertrykt og i tilfeller av crusted skabb.

Hvordan Ivermectin brukes

Det kan være en oppfølging dose foreskrevet to til tre uker etter første dose dersom bedring ikke er sett. I sjeldne tilfeller, er en tredje dose ivermectin nødvendig. Det vil alltid være ledsaget av grundig rengjøring med boraks eller en pediculite.

Forskning Støtte for Ivermectin som en Skabb Treatment

I 2002, Journal of Kutan medisin og kirurgi publisert en gjennomgang av tilgjengelig litteratur om bruk av ivermectin å behandle skabb. Konklusjonen av gjennomgangen var at en enkelt oral dose ivermectin er svært effektiv i behandling av skabb. En 2004 artikkel i "American Family Physician" bemerket at en enkelt dose av ivermectin fullstendig eliminert skabb i 70 prosent av alle tilfeller.

Bivirkninger av Ivermectin

Mulige bivirkninger av ivermectin inkluderer kvalme, diaré, svimmelhet, ødem (hevelse av hender, føtter eller ankler), kløe, utslett, en følelse av at noe er i dine øyne og hovne lymfeknuter. Flere alvorlige, men sjeldne bivirkninger inkluderer synsproblemer, urin eller tarmproblemer, forvirring, øye rødhet eller smerte, forvirring, manglende koordinering og beslag.

Kontra

Hvis du er gravid eller ammende, diskutere alternative skabb behandlinger med legen din, fordi det kan føre til problemer for det ufødte barnet, eller bli funnet i morsmelk. Forsikre deg om at legen din vet om du har leverproblemer fordi ivermectin kan forverre disse problemene.