Digidexo.com

Hvordan Definere ruptured Disk

Herniated disk sykdommen gjør hverdagslige aktiviteter vanskeligere. Noen ganger kan en disk er skadet som følge av en skade eller slitasje knyttet til aldring. The American Association of Nevrologisk Surgeons (AANS) sier at selv om herniated disker kan oppstå langs hvilken som helst del av ryggraden, er tilstanden mer vanlig i korsryggen enn i nakken. Når symptomene på smerte, hevelse, nummenhet og kribling oppstår, skal du vite akkurat hva du arbeider med før du tar initiativet ..

Bruksanvisning

•  Forstå at prolaps, eller brudd, betyr en disk har flyttet ut av sted, forårsaker bruskvev til å bule ut mellom beina i ryggraden. Smerte er forårsaket av irritasjon i en nerve rot når den myke brusken mellom ryggvirvlene av ryggraden brudd. Når spinal nervene er komprimert, opplever en person svakhet eller nummenhet i en ekstremitet, og sterke smerter.

Vet hvordan de skal beskrive tilstanden kjent som en herniated eller sklei disk. Når en disk ryker, skaper det ofte press mot spinal nerver. En herniated cervical disk forårsaker nakkesmerter som stråler ut i skulder og arm. Smertene blir vanligvis verre når du bøyer nakken eller snu det til side.

Lær å identifisere tegn på en herniated lumbar disk, som er i hoftene. Disse kan omfatte smerter i korsryggen, muskelkramper og nummenhet i ett eller begge ben og føtter. Smerten stråler ofte ned i hofte og ben og kan bli verre med sittende, stående eller hoste. Fysisk anstrengelse kan også gjøre vondt verre.

Ta hensyn til risikofaktorer som kjønn, alder og grad av fysisk aktivitet når man skal avgjøre om du kanskje opplever symptomer på en sprukket disk. Mens skiveprolaps forekommer hyppig hos både kvinner og menn som er i 30-årene og 40-årene, blir tilstanden mer vanlig hos menn etter midten alder.

Vurdere resultatene av en fysisk eksamen. Avhengig av symptomene du beskriver, kan legen din be deg om å bøye hodet fremover. Hvis du føler smerte eller nummenhet når han gjelder et lett trykk nedover til toppen av hodet ditt, kan du ha en sprukket cervical disk. Smerte når du løfter benet rett opp, mens i sittende stilling kan være et tegn på at du har en herniated lumbar disk.

Tenk om de ulike behandlingstilbud som kan bidra til å lindre symptomene dine. Hvile og over-the-telleren smerte medisiner etterfulgt av noen fysioterapi er generelt alt som trengs for å bli frisk. En lege kan forskrive muskelavslappende å avlaste tilbake spasmer som kan oppstå med en sprukket lumbar disk. Steroidinjeksjoner og kirurgi er flere alternativer når andre behandlinger vise seg å være ineffektiv.