Digidexo.com

Guide til å spise sunt

Å spise sunt er ikke så vanskelig som vi tror det er. Den vanskelige delen er ikke hva du spiser, men hva du skal gi opp, for eksempel fast food, store deler av rødt kjøtt, stekt mat, svært bearbeidet mat, koffein og alkohol. Vi trenger ikke fancy kjepphest dietter som lav-karbohydrat dietter eller grapefrukt diett. Alt vi trenger er kunnskap om hva som er god til å sette i våre kropper og hva som ikke er med en liten dose viljestyrke.

Ting å spise

Når som mål å spise en sunn diett, vil du ønsker å sørge for at du spiser velproporsjonert porsjoner til hvert måltid av frukt, grønnsaker, hele korn, protein og meieriprodukter. Det er viktig å forstå at delene ikke vil være den samme for alle disse kategorier. Hold lesing for å se de delene som er anbefalt for den gjennomsnittlige voksne.

Frukt, grønnsaker og helkorn

Prøv å spise minst fem porsjoner frukt og grønnsaker om dagen. Frukt og grønnsaker er viktig å spise sunt, fordi de er pakket full av de nødvendige vitaminer og mineraler som hjelper deg å bekjempe sykdommer og sykdommer, de hjelper deg å holde full lenger, de hjelper kroppen din fungerer bedre, og de hjelper deg å eliminere giftstoffer fra kroppen din .

Spise seks porsjoner med fullkorn om dagen. Mange hel-korn matvarer er mindre bearbeidet enn sine hvite kolleger og inneholder høye nivåer av fiber for å hjelpe tarmsystem funksjon og holder deg mett lenger. Brød, pasta og ris alle faller inn under denne kategorien.

Protein og Dairy

Gode ​​proteiner å spise er ting som fisk og hvite kutt av kalkun og kylling. Du bør sikte på å spise to til tre porsjoner om dagen. Ulike nøtter også gjøre for gode kilder til protein.

Melkeprodukter, yoghurt og ost gjøre opp din meieri valg. Du bør satse på to porsjoner om dagen. Meieriprodukter er bra for optimal benhelse hos voksne - spesielt kvinner.

Vann

Gode ​​gamle vann. Det er viktig å holde alle våre kroppsfunksjoner fungerer, slik som å hjelpe stoffskiftet og tarmsystem. Det kan hjelpe deg til å føle deg mett lenger, og det skyller ut giftstoffer i kroppen din. Konsumere seks til åtte glass vann daglig for optimal helse.

Flere tips

En god måte for deg å komme på rett spor og holde deg på sporet er å planlegge måltidene på forhånd. Hvis du kan, prøv å planlegge måltidene for uken. Ta en tur til butikken en uke, og prøver å handle omkretsen av butikken, da dette hvor det meste av sunn mat er. Ta en detaljert liste over hva du har tenkt å spise, og unngå fristelser av prosessert og høyt sukker matvarer.

En annen måte å holde deg selv å spise sunt er å holde sunn snacks lett tilgjengelig uansett hvor du går. Skjær opp grønnsaker, vaske og forberede frukt og fylle opp med nøtter. Det hjelper å sette dem i single-serving beholdere slik at du kan bare ta dem på vei ut døren.

Husk også at hvis du gir etter for fristelsen, er det OK. Bare komme tilbake på sporet med neste måltid eller mellommåltid.