Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Kort tarm syndrom

Hvordan diagnostisere Kort tarm syndrom


Kort tarm syndrom er klinisk definert som en samling av symptomer som diaré, elektrolyttforstyrrelser, malabsorpsjon, underernæring og steatorrhea grunn av omfattende forkorting av tynntarmen. De voksne tynntarmen er ca 20 meter lang. Kort tarm syndrom blir en risiko når denne lengden reduseres til mindre enn 6,5 meter, uansett årsak. Følgende trinn viser hvordan å identifisere symptomer på kort tarm syndrom.

Hvordan diagnostisere Kort tarm syndrom

Forvent pasienter med kort tarm-syndrom å ha en historie med flere stasjonsberegninger av tynntarmen. Crohns sykdom står for 50 til 60 prosent av disse i USA. Andre vanlige årsaker er mesenterisk ischemi og enteritt grunn av strålebehandling.

Observer store væsketap gjennom avføring i nesten alle tilfeller av kort tarm syndrom. Reduksjonen i lengde av tynntarmen dypt påvirker dets evne til å reabsorb vann og kronisk diaré er en nesten sikker oppdagelse. Steatorrhea også kan være tilstede.

Be pasienten om symptomer assosiert med langvarig diaré. Disse inkluderer oftest tretthet, slapphet og vekttap.

oppdage tegn på underernæring som følge av diaré. Enkel protein-kalori feilernæring kan føre til sløsing av vev og tap av muskelmasse og ødem i ekstremiteter. Huden kan også være tørr og flassende.

Kontroller for vitaminmangel. Manglende evne til tynntarmen til å absorbere næringsstoffer kan føre til en rekke symptomer som er spesifikke for hver type mangel. Tapet av en vesentlig del av jejunum også kan forårsake magesyren til å skade slimhinnen av de gjenværende tynntarmen.