Digidexo.com

Slik Lavere ferritin nivåer

Slik Lavere ferritin nivåer


Det er generelt anerkjent som den menneskelige kroppen trenger jern for å holde seg friske, men for mye jern kan være like skadelig, om ikke mer skadelig, enn for lite jern. Ferritin er protein-komplekset som lagrer jern i serum av blodet. Et overskudd av jern kan være en medvirkende faktor til å skade eller død av celler. Iron toksisitet er et alvorlig problem i enkelte mennesker, men ikke alle mennesker er utsatt for overflødig jern i blodet system. En blodprøve som viser en forhøyet nivå av jern er en indikator på et problem, men ekstra blodprøver bør gjøres for å se om nivået varierer over tid eller forblir jevn, og dermed indikerer at det virkelig er jernoverskudd.

Slik Lavere ferritin nivåer

•  Reduser inntaket av jern ved å unngå mat som er rik på jern, for eksempel rødt kjøtt, forsterkede frokostblandinger og brød. Ta vitaminer eller kosttilskudd som ikke inneholder jern. Spise usyret brød laget med hele korn i stedet behandlet hvitt brød fordi fytinsyre som er i hele korn mel vil binde med jernet, og hindrer den fra igjen i blodet. Unngå brød gjær fordi fytinsyre er ødelagt av gjær.

donere blod flere ganger i året, som i henhold til Dartmouth-Hitchcock Norris Cotton Medical Center er en mulig måte å redusere mengden av jern i blodet eller har konkrete mengder blod fjernes som anbefalt av legen din for å senke jerninnholdet ved en viss mengde. Få en blodprøve for å påvise jern nivå og overvåke hvor mye jern har sunket etter blodgivning eller fjerning. Blod donasjoner kan bli en vanlig metode for å regulere jern nivåer i fremtiden.

Komme behandlet med chelaterende stoffer som desferiioksamin eller EDTA som vil binde opp overflødig jern og bidra til å fjerne det fra blodet. Motta kontinuerlig overvåking av en lege mens du bruker chelation narkotika siden de kan være farlig og giftig hvis den ikke brukes riktig.

Hint

  • Velg bearbeidet mat med lavest jerninnhold, under 6 prosent av det daglige anbefalte kvote.
  • Ikke forbruke for mye vitamin C fordi det hjelper med opptaket av jern fra mat.
  • Ikke ta vitamintilskudd som inneholder jern.