Digidexo.com

Helseeffekter av solbær

Helseeffekter av solbær


Solbær er de små, spiselige bær av solbær busk som vokser hovedsakelig i hele Europa. Records går tilbake til middelalderen detalj leger ved hjelp av solbær som behandling for mindre plager og nyrestein. Solbær er ganske dyrt, noe som kan frata folk å bruke dem, men en solbærbuska er rimelig billig og veldig lett å vokse, produsere en overflod av frukt som er veldig allsidig. Du kan fryse eller kan bærene for lagring, eller slå dem i syltetøy.

Næringsstoffer

Vekt for vekt, solbær inneholder mer vitamin C enn appelsiner, og legge disse bærene til kosthold kan redusere eller eliminere behovet for å ta vitamin C-tilskudd. World War II så en stor økning i veksten og forbruket av solbær, som andre vitamin C-rike matvarer, for eksempel appelsiner, var knappe og altfor dyrt for den generelle befolkningen. Solbær inneholder også gamma linolenic acid (GLA), en svært verdifull omega-6 fettsyrer, og monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere), som er svært nyttige forbindelser i kampen mot symptomer på depresjon og angst.

Demens

Resultatene fra et forskningsprosjekt rapportert i Journal of Science Food and Agriculture viser at solbær inneholder store mengder av antioksidant forbindelser som kan hjelpe i forebygging av demens. Videre forskning på bruk av svart-rips derivater som behandling for Alzheimers sykdom og andre demens pågår.

Urinveisinfeksjon

Forskere teoretisere at blant annet solbær i kosten kan bidra til å forhindre urinveisinfeksjoner, på grunn av bær anti-oksiderende egenskaper. Forskning pågår for å finne klare resultater.

Mindre plager

Naturforskere og naturmedisinere fremme bruk av solbær for behandling av mange mindre plager, blant annet diaré, betennelse i mandlene, kikhoste, sår hals og tannkjøttsykdom.

Astma

En studie utgitt i mars 2010 i det medisinske tidsskriftet Molecular Nutrition and Food Research detaljert virkningene av solbær på astmaanfall. Denne studien, av Dr. Suzanne Hurst fra Plant og Foods Research Institute of New Zealand, involvert teste effekten av polyfenoler (antioksidanter) forbindelser til stede i solbær på kulturer av humane lungeceller. Resultatene indikerte at disse forbindelsene, som forekommer naturlig i solbær, reduserte forekomsten av allergirelaterte astmaanfall.

Videre forskning

Den ISAFRUIT prosjektet, et forskningsprosjekt publisert i Journal of Horticultural Science og bioteknologi i 2009, bestemt at de anti-oksiderende egenskaper og sammensetning av solbær kan være av fremtidig bruk i kampen mot hjerte-og karsykdommer og kreftceller, men ytterligere omfattende forskning er nødvendig.