Digidexo.com

Fem Organer som skiller ut fordøyelsesenzymer juice

Fem Organer som skiller ut fordøyelsesenzymer juice


Organer som skiller ut fordøyelsesenzymer juice utføre en stor tjeneste til menneskekroppen. Uten disse organene 'sekreter, ville menneskekroppen ikke fordøye maten og absorbere næringsstoffer riktig. Fordøyelses sekret i munn, mage, lever, galle og bukspyttkjertelen jobbe sammen for å sikre full og riktig fordøyelse av livsnødvendig mat.

Munn

Munnen representerer frontlinjen i menneskelig fordøyelsen fordi det er det første punktet for oppføring av mat inn i menneskekroppen. Munnens spyttkjertler slipper fordøyelsessafter, kalt spytt, som arbeidet med bevegelse av tennene til å bryte ned maten. Spytt bidrar til å fukte, smøre og binde mat å tillate for enkel svelge. Spytt inneholder også forbindelser som begynner å bryte maten ned. For eksempel inneholder spytt alfa-amylase for å bidra til å omdanne komplekse stivelse til maltose enklere.

Magen

Magen produserer sure fordøyelsesenzymer juice som bryter ned protein. Magen produserer også slimete til linje dens vegger for å beskytte magesekken fra sin egen saft. Hvis magen ikke fungerer riktig, kan de slimete forverres, blir utsatt for magens fordøyelsesenzymer juice og resultere i en sår. Magesyre fungerer sammen med magens muskelbevegelser til churn og bryte ned maten.

Liver

Etter å ha passert gjennom magen, mat kommer inn i tolvfingertarmen. En liten kanal, kalt felles gallegang, åpner inn i tolvfingertarmen og leverer fordøyelsessafter fra lever, galleblære og pankreas. Leveren produserer en alkalisk galle å redusere matinn surhet, smøre tarmen og emulgerer fett for tarmen å absorbere.

Galleblæren

Galleblæren lagrer fordøyelsesenzymer juice produsert av leveren når den ikke er i bruk. Feilaktig funksjon av galleblæren kan føre til dannelse av gallestein fra lagrede fordøyelsessafter. Derfor grundig sekresjon av fordøyelsesenzymer juice fra galleblæren har høy viktighet i menneskelig fordøyelsen.

Pancreas

Bukspyttkjertelen produserer alkaliske enzym fordøyelsessafter som er i stand til å bryte ned karbohydrater, proteiner og fett. Bukspyttkjertelen bryter ned uansett matvarer munnen, magen og leveren ikke kunne fordøye effektivt. Fordøyelsesproblemer oppstår, men når feil funksjon av de andre fordøyelses juice organer føre til at kroppen til å stole utelukkende på bukspyttkjertelen for fordøyelsen. Bukspyttkjertelen blir stresset og fordøyelse forblir ufullstendig.